Відомий політолог Юрій Романенко поділився думками з приводу того, якими повинні бути перші кроки новообраного президента України Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський

Відповідною публікацію він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

Політолог підкреслив, що наразі у арсеналі Зеленського є одна дуже велика перевага - у нього величезна підтримка.

"І він повинен показувати, що він у домі господар. Тому що спроба наскрізь корумпованої Ради обрізати його повноваження - це точно спроба вкрасти перемогу", - каже Романенко.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Верховна Рада
Верховна Рада

Політолог вважає, що наразі Зеленський повинен апелювати до своєї аудиторії і привести її під Раду, щоб:

1) Прискорити процес інавгурації і навісити "дамоклів меч" розпуску.

2) Показати, що народ масово виходить і не підтримує спробу клептократів утримати владу.

3) Чітко висловитися з приводу ганебного мовного закону, який є інструментом клептократів щодо подальшого розпалювання національної ворожнечі в Україні. Тобто сказати, що я проти прийняття цього закону через те, що він є інструментом стравлювання українців.

А ще - Зеленський повинен розуміти, що глибинна держава розуміє тільки одну мову - мову інтересів і страху, підкреслив експерт.

"Якщо ти не викликаєш страх, то тебе зжеруть. Тому вістря дій повинно бути спрямоване на викликання такого страху. Тому Зеленський повинен зосередитися на руках, які "нічого не крали" і зробити все, щоб ці руки пачками висіли на паркані Банкової до парламентських виборів".

У разі якщо парламент буде перешкоджати призначенню силовиків - апелювати до народу і виводити його під Раду. У нового президента величезна легітимність і у нього будуть сильні позиції, поки ця легітимність зберігається. І дії повинні бути спрямовані на те, щоб цю легітимність зберігати.

"Поки є 73%, потрібно нав'язати свої правила гри. Будь-яке зволікання смерті подібно", - резюмував Романенко.

Українці взялися активно коментувати допис політолога, погодившись із тим, що "приборкання Ради" - першочергове завдання новообраного президента.

Нагадаємо, після того, як Володимир Зеленський здобув впевнену перемогу на президентських виборах України, він у перші ж години отримав величезну кількість привітань від зарубіжних політиків, а також зірок шоу-бізнесу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у понеділок, 22 квітня, канцлер Німеччини Ангела Меркель привітала Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента, пообіцявши Україні подальшу підтримку з боку уряду Німеччини.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.