У середу, 24 квітня, Вселенський Патріарх Варфоломій привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України.

Володимир Зеленський

Про це стало відомо з тексту листа, оприлюдненого надзвичайним і повноважний посол України в Туреччині Андрій Сибіга у Twitter.

"Переконливі схвалення і підтримка, які ви здобули від співвітчизників під час голосування, дійсно є свідоцтвом надії і довіри до вас та дозволяє продовжити вести вашу величну країну до ще більших висот і розширених горизонтів у майбутньому", - йдеться в листі.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Вселенський патріарх додав, що з задоволенням спостерігає за прогресом і оновленням, які Україна здобуває день за днем.

"Висловлюємо впевненість щодо вашої харизми і адміністративних здібностей, молимося за те, щоб ваш президентський термін був успішним, і щоб ви могли насолоджуватись роками динамічного служіння людям та надихаючого керівництва країною", - йдеться у листі.

Вселенський патріарх Варфоломій
Вселенський патріарх Варфоломій

Нагадаємо, у команді переможця виборів президента України Володимира Зеленського заявили, що виступають за формування професійної армії без призову.

Окрім цього команда майбутнього президента буде продовжувати співпраці з НАТО.

Про це написав Іван Апаршин у блозі на сайті "Обозреватель". Раніше Володимир Зеленський представив команду експертів, серед яких питаннями безпеки й оборони опікувався саме Апаршин.

Як повідомляв раніше Знай.ua, команда переможця президентських виборів Володимира Зеленського прокоментувала ситуацію на енергетичному ринку України і закликала не словом, а ділом довести, що склалися обставини виправити, якщо почати рішуче і активно діяти. Повідомлення з'явилося в офіційному Telegram-каналі команди Зеленського, передає Політека.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.