Андрій Сенченко лідер Всеукраїнського правозахисного руху «Сила права» подав заяву в СБУ про наявність у діях колишнього президента України Петра Порошенка ознак державної зради за трагедію в Іловайські.

Сенченко заявив, що також залишається відкритим питання про те, на що здатні піти переможець виборів в Україні-2019 Володимир Зеленський та його команда.

Ця заява в деякій мірі стала реакцією на заяву члена Зе! команди Івана Апаршина про те, що винні у здачі Криму і кривавих епізодах війни на сході України будуть притягнуті до відповідальності.

"Іван Апаршин, який виступив з гучними заявами, презентує себе як соратник Зеленського. Він говорить те, що народ хоче чути. Поки спрогнозувати політику адміністрації і самого Зеленського вкрай складно. Апаршин не є індикатором. Це людина, якого привів Гриценко і тому абсолютно незрозуміло наскільки він там приживеться, буде чи не буде. Поки немає ні однієї відправної точки для якихось серйозних міркувань щодо поведінки нової влади", — сказав він.

Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Сенченко нагадав, що в 2014 році було проведено парламентське розслідування подій в Іловайські, однак воно практично не використовувалося вже для подальшої роботи прокуратурою.

"Коли восени 2014 року наша комісія, яку я очолював, закінчила своє розслідування, була створена слідча група Генеральної, не військовою прокуратурою, а Генеральною прокуратурою і слідчі за їх ініціативою звернулися в наші комісії. Ми офіційно передали їм повний комплект всіх документів, які були напрацьовані, разом з підсумковим звітом. І вони сказали, що "ваша комісія просунулася значно далі, ніж слідча група Генеральної прокуратури". Мене це здивувало. Я запитав: "А як це може бути? У вас є там дуже широкі процесуальні повноваження?". На що їх відповідь була такою, що над основними фігурантами ось цього розслідування, яке намагалася проводити Генеральна прокуратура, був розкритий якийсь політичний парасолька. Зрозуміло, що цим парасолькою виступав Порошенко. І по суті про це теж написано в звіті нашої комісії, про те, як він перешкоджав розслідуванню Иловайської трагедії», — додав він.

Як повідомляв раніше Знай.uа поки Володимир Зеленський святкує свою перемогу на президентських виборах в Україні, а жителі країни радіють разом з ним в передчутті нових звершень, Петро Олексійович будує плани на майбутнє, на далеке майбутнє.

Знай.uа писав про те, що радник Володимира Зеленського з питань безпеки Іван Апаршин зробив заяву щодо плану дій новообраного президента, який стосується припинення війни на Донбасі.