Президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для мешканців окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей.
Відповідний указ вже оприлюднили на офіційному сайті Кремля.

"Встановити, що особи, які постійно проживають на території окремих районів Донецької та Луганської областей України, мають право звернутися із заявою про приймання в громадянство Росії у прощеному порядку", — йдеться в указі.

Володимир Путін
Володимир Путін

Заяву про отримання громадянства РФ мають розглядати впродовж 3 місяців після подачі документів.

У тексті указу підкреслюється, що він був підписаний для "захисту прав і свобод людини та громадянина, керуючись загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права".

Варто нагадати, вкінці листопада минулого року Україна обмежила в'їзд на свою територію для чоловіків з Росії у віці від 16 до 60 років. У Кремлі заявили, що Москва не запроваджуватиме жодних відповідних обмежень, а, навпаки, полегшить українцям отримання російського громадянства. Указ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше ми писали, що кандидат у президенти Володимир Зеленський поділився думками щодо особливого статусу Донбасу, амністії бойовиків і відносин з президентом держави-агресора Володимиром Путіним. Слуга народу заявив, що у Донбасу не повинно бути особливого статусу, окрім того, він категорично проти амністії бойовиків.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"Нам доведеться довго виходити з цієї кримінальної ситуації. Ось тут, може бути, нам допоможе саме інформаційна війна. Я дуже сподіваюся інформаційно повернути цих людей в стан, що вони потрібні Україні, як Україна їм потрібна, і що вони такі ж українці. Але потрібно буде зробити дуже багато гуманітарних кроків", - вважає Зеленський.

Нагадаємо, що Кім Чен Ин прибув до Росії: як зустрічають, чим годують та хто проводжає.

Як писав "Знай.ua", "Україна стала найбільшим провалом Путіна": американський дипломат розповів про фатальну помилку Кремля.

Також портал "Знай.ua" писав, що "Прийде тварюка ще страшніша, ніж Путін": відомий музикант напророчив жахливе майбутнє Росії.