Відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" оператор системи передачі (державне підприємство "НЕК "Укренерго") та оператором ринку (ДП "Енергоринок") розпочали здійснення тестових операцій з купівлі-продажу електричної енергії на відповідних сегментах нового ринку електричної енергії, пишуть Українські Новини.

Про це йдеться на офіційному веб-сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ).

ДП "Енергоринок" розпочало здійснення тестових операцій на ринку "на добу наперед" та внутрішньодобовому ринку та тестування роботи балансуючої групи гарантованого покупця. В свою чергу, ДП "НЕК "Укренерго" розпочало здійснення тестових операцій на ринку електричної енергії: запущено модуль програмного забезпечення адміністратора розрахунків по реєстрації двосторонніх договорів, на якому здійснюються відповідні тестові операції, та розпочато реєстрацію учасників ринку. Також, ДП "НЕК "Укренерго" опубліковано на власному веб-сайті план-графік запуску решти модулів програмного комплексу системи управління ринком та проведення консультацій та навчань щодо таких модулів.

Як повідомлялося, з 1 липня планується введення нового ринку електричної енергії в Україні, який імплементує норми третього енергопакету Європейського Союзу (ЄС). Від своєчасного введення ринку залежить, чи отримає Україна макрофінансову допомогу в розмірі 500 млн євро від ЄС в 2019 році.

Міжнародне співтовариство висловило стурбованість гальмуванням запуску нового ринку електроенергії та закликає оперативно провести засідання Координаційного центру з впровадження нового ринку електроенергії. Про це йдеться в спільному листі голови представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі, директора Європейського енергетичного співтовариства Янеса Копача, голови представництва Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Україні Жан-Еріка де Загона, керуючого директора Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне, директора місії USAID в Україні Сьюзан Фріц.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще