Колишній постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим, громадський і політичний діяч, доктор юридичних наук Борис Бабін заявив, що Україна повинна розірвати дипломатичні відносини з Росією у зв'язку з підписанням Путіним указу про спрощене надання російського громадянства жителям окупованих територій Донбасу.
Російська влада запустила абхазький сценарій на сході України. Таку думку 24 квітня висловив Борис Бабін на своїй сторінці у Facebook.
Він наголосив, що Путін спростив набуття російського громадянства жителям окупованих територій Донбасу, оскільки Кремлю не вдалось встановити в Україні маріонеткову владу. По суті, Путін своїм указом спрощує окупацію Донбасу.
"РФ запустила абхазький сценарій на сході України. Громадянство РФ мешканцям окупованих територій є його першим формальним етапом. Через скільки саме державою-агресором буде визнано "незалежність" "народних республік" – питання відкрите. Але, по суті, воно вже вирішене Кремлем, вочевидь, за підсумками 31 березня та особливо – 21 квітня", – зазначив він.

На його думку, тактично - це фіаско політики Мінських угод, а стратегічно - визнання Росією той факт, що вона найближчим часом не може мати маріонеткову владу в цілій Україні.
На думку Бабіна, Україні необхідно розірвати дипломатичні відносини з Росією у зв'язку з указом Путіна.
"Тактично це фіаско політики Мінських угод, стратегічно – визнання РФ неможливості мати найближчим часом маріонеткову владу в цілій Україні. І так, запитаєте хтось у поки ще міністра закордонних справ України – чому ми не розриваємо дипломатичні відносини з РФ. Питання, звісно, із серії "суто поржать". І вирішувати його всерйоз доведеться вже новій владній команді", – підсумував він.

РФ запустила абхазький сценарій на Сході України. Громадянство РФ мешканцям окупованих територій є його першим...

Geplaatst door Borys Babin op Woensdag 24 april 2019