Спікер передвиборного штабу Володимира Зеленського і претендент на посаду керівника АП Дмитро Разумков заявив, що новий президент не буде здавати територію і громадян України Росії.

"Ми готові до багатьох форматів обговорень", – сказав він в ефірі телеканалу "112".

"Єдине, до чого не готові ми – у нас є дві червоні риси: ми не готові торгувати, здавати в короткострокову або довгострокову оренду, дарувати в користування українські землі і українських громадян. Цього ніколи не станеться при президенті Зеленському", – підкреслив Разумков.

Також він підтвердив, що "Крим – це окупована і анексована територія", Крим і Донбас – Україна.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Щодо Мінська. На сьогоднішній день до Мінська прив'язано вже занадто багато. Ми зараз не говоримо хороший Мінськ або поганий. До нього прив'язані практично всі санкції, які здійснюються по відношенню до Російської Федерації", – пояснив спікер Команди Зеленського.

"Дійсно, до Мінська багато питань, він дуже сильно забуксував. Але альтернативи йому поки ніхто не запропонував", – нагадав Разумков.

"Найголовніше, щоб ми не повелися на те, що давайте виходити з Мінська – і поки ми будемо йти в інший процес, всі санкції пропадуть. У Європі теж є держави, які толерантні до Російської Федерації. Цього допустити ні в якому разі не можна", – резюмував представник Зеленського.

За словами Разумкова, багато чого з того, що можна було зробити, все ще не реалізовано.

"І багато в чому ті помилки – а іноді це і не помилки, а злочинна халатність або не халатність, яка сталася під час котлів на фронті, скандалів з "Укроборонпромом", з корупцією, з крадіжкою в армії, з мародерством – це все відголоски війни, на яких теж хтось намагається заробити. Пора з цим закінчувати", – заявив Разумков.

Нагадаємо, що Адміністрація президента хоче відсторонити від посади голову Конституційного суду Станіслава Шевчука, без якого неможливе проведення інавгурації нового гаранта.

Як повідомляв портал Знай.uа, радники Володимира Зеленського дали розгорнуте інтерв'ю, в якому відповіли на актуальні питання.

Також портал Знай.uа писав, що 25 квітня Верховна Рада прийняла законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Володимир Зеленський прокоментував ухвалення закону про мову.