Стало відомо, що у Центральній виборчій комісії відкидають звинувачення переможця президентських виборів України Володимира Зеленського в затягуванні офіційного оголошення результатів голосування. Про це заявив заступник голови ЦВК Євген Радченко, передає Хвиля.

"Це безпідставні заяви. ЦВК б'є всі рекорди швидкості і приймає документи окружних виборчих комісій та дільничних комісій закордонного округу в безпрецедентно швидкому режимі, зі швидкістю, гідною поваги. Ми тільки вчора за один день прийняли (протоколи - ред.) більше 100 комісій. Де ж тут затягування?" – сказав Радченко.

Також він повідомив, що до вечора 25 квітня на уточнення протокол відправлений тільки однієї комісії, тоді як після першого туру було більше 40 уточнень.

За словами Радченка, Центрвиборчкому залишилося отримати протоколи з трьох 199 окружних виборчих комісій і приблизно 40 101 дільничної комісії закордонного округу.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Ми робимо все, щоб, по-перше, швидко, а по-друге, точно встановити результати, щоб ні у кого не виникло жодних сумнівів у достовірності і чесності", – пояснив ситуацію заступник голови ЦВК.

При цьому Він не назвав терміни офіційного оголошення результатів виборів, але підкреслив, що ЦВК виконає вимоги законодавства та у десятиденний термін, до 1 травня, встановить їх.

Нагадаємо, ЦВК навмисно затягує оголошення результатів виборів. З такою заявою виступив обраний президент Володимир Зеленський. ЦВК робить це для того, щоб інавгурація відбулася після 27 травня, і він не міг розпустити Верховну Раду.

Як повідомляв портал Знай.uа, 25 квітня Верховна Рада прийняла законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Зеленський прокоментував ухвалення закону про мову.

Також портал Знай.uа писав, що Адміністрація президента хоче відсторонити від посади голову Конституційного суду Станіслава Шевчука, без якого неможливе проведення інавгурації нового гаранта.