Представник партії чинного президента Петра Порошенка, народний депутат Олексій Гончаренко в прямому ефірі програми "Право на владу" забажав від Володимира Зеленського, щоб він негайно подав законопроект про імпічмент президента.
У відповідь на цю заяву, член команди Зеленського Дмитро Разумков резонно відповів Гончаренку, що новообраний президент наразі не може це зробити, оскільки ще не було інавгурації і він офіційно не вступив у свої права.
"А якщо завтра російська армія почне переходити кордон, ви також прийдете до Зеленського з питанням, що він має дати команду? Це повинен робити дійсний головнокомандувач", - заявив Разумков.
"Ви читайте конституцію, я розумію, що ви зараз використовуєте лозунги, в принципі, як звичайно, але потрібно жити за законом", - додав Разумков.
Анатолій Гриценко підтримав Разумкова, зазначивши, що за Конституцією наразі Петро Порошенко залишається главою держави. І наразі він і лише він приймає рішення.
"Я не належу до команди Зеленського, ми з ним конкурували. Але подумайте, чого від нього вимагали? Він зараз ще ніхто в плані посади, а хочуть, щоб він вирішував геть усе. Я вважаю, що Порошенко не може зараз бути в опозиції.
Як тільки я почув це рішення Путіна (про надання українцям окупованого Донбасу російського громадянства - ред), я сказав президенту (Порошенку - ред), який є главою РНБО, негайно скликати засідання Ради РНБО і запросити туди Зеленського, тому що цей дощ надовго - це вирішувати. Але ваш патрон не зібрав РНБО.
Я вважаю, що Порошенко не може бути зараз в опозиції. І останнє. Ви просили, щоб Зеленський вніс законопроект про імпічмент президенту, тому що він це обіцяв..ю Але на цьогорічних вибораз Петро Олексійович обіцяв внести закон про імпічмент , внести законопроект, який позбавить економічних функцій СБУ, ГПУ - він це публічно обіцяв. То чому він цього не робить? У нього є право зареєструвати невідкладний документ. І Верховна рада зобов'язана в той же день включити його в порядок денний. І уже б до інавгурації порошенко виконав би свої обіцянки. Але він навіть цього не робить. і я знаю відповідь - чому. Якщо б він хотів це зробити, він би це зробив 5 років, 4 роки тому. А знаєте чому він цього не робить? Тому що його б першим відсторонили і він би вже сидів у тюрмі. І він знає за що", - уклав Гриценко.

Нагадаємо, представник партії чинного президента Петра Порошенка Олексій Гончаренко в прямому ефірі нарвався на жорстку та справедливу критику.