Росія зацікавлена в тому, аби постійно підтримувати конфлікт на Донбасі. Країна-агресор не хоче "обміняти Крим на Донбас", як зараз думає багато хто. Кремль не зацікавлений у постійному та стабільному розвитку України.

Таку думку висловив заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Сергій Кривонос в програмі "Рандеву" на "5 каналі".

"Вони не зацікавлені в сильній Україні. Їх намагання повернути собі статус наддержави потребують повернення українських земель та 40 мільйонів слов’ян в "лоно" колишньої Російської імперії", – вважає Кривонос.

Сергій Кривонос і Петро Порошенко
Сергій Кривонос і Петро Порошенко

Сергій Кривонос також прокоментував ситуацію в оборонній сфері України, коли міністерство оборони очолював Анатолій Гриценко та його друг Іван Апаршин. До слова, зараз Апаршин входить в команду радників майбутнього президента Володимира Зеленського. Заступник секретаря РНБО розкритикував їх роботу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"За 9 місяців роботи Апаршин з Гриценком перевели в статус надлишкового майна та продали 916 танків Т-72. Це 9 танкових бригад. Зараз, на шостому році війни ми маємо лише дві танкові бригади", – розповів Кривонос.

Анатолій Гриценко та Іван Апаршин
Анатолій Гриценко та Іван Апаршин

На думку заступника керівника РНБО, причина того, чому українська армія не змогла перемогти у 2014 році під Донецьком та Луганськом якраз полягає у відсутності в той час достатньої кількості танків.

"Якби ми мали сильний, броньований кулак, який міг розтрощити ворога, питання боїв тоді взагалі б не стояло", – заявив Сергій Кривонос.

Також Кривонос зазначив, що не хотів би очолити Міністерство оборони чи Генштаб, якщо така пропозиція поступить йому від президента Зеленського. Аргументував відому з аступник секретаря РНБО тим, що немає бажання працювати "з непрофесіоналами".

Нагадаємо, що Володимир Зеленського закликали стратити всіх, хто заробляє на війні: "Народ йому аплодуватиме".

Як повідомляв "Знай.uа", "Зеленський завжди розумівся на фокусах": російські пропагандисти вичудили дещо новеньке.

Також "Знай.uа" писав, Вахтанг Кікабідзе зворушливо звернувся до Зеленського: "Моєму другу, Пану Президенту України".