Центральна виборча комісія оголосить результати другого туру президентських выборов 30 квітня. Про це заявила секретар ЦВК Наталія Бернацька.

Згідно з законом, ЦВК зобов'язана оголосити результати виборів не пізніше 1 травня. Так, у п'ятницю, 26 квітня, стали відомі результати голосування у закордонному виборчому окрузі. В цей же день ЦВК закрила безперервне засідання, яке тривало з 22 квітня.

Бернадська пояснила, що офіційне оголошення результатів президентських виборів і підписання протоколу заплановано на 30 квітня.

Секретар зазначила, що чотириденне зволікання пов'язано з необхідністю вивчення протоколів окружних комісій, які надійшли в останні дні і тим, що потрібно було дочекатися законного строку для їх оскарження.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Тільки сьогодні прийняті останні протоколи з мокрими печатками. Зараз ми їх будемо обробляти. Крім того, за законом на оскарження є 5 днів після підписання протоколу окружної комісією. Нам необхідно дочекатися, немає ніяких позовів. Сьогодні голова комісії направила до судів запити, щоб надати нам цю інформацію. Якраз закінчиться 5-денний термін на оскарження останніх протоколів. Ми попросили надати нам інформацію на 10:00 30 квітня і орієнтовно в 12:00 30 квітня ми оголосимо результати", - пояснила вона.

У разі, якщо результати будуть оголошені 30 квітня, інавгурація обраного Президента має відбутися не пізніше 30 травня.

Нагадаємо, царський подарунок Ахметову і збитки людям.

Як повідомляв Знай. ua, Путін видав, про що збирається говорити з Зеленським.

Знай. ua писав, що Зеленський закрив рот Путіну, нагадавши про Біблії.