З'явилася інформація про дані по підрахунку голосів на выборах президента України. Так, офіційні дані будуде оголошено сьогодні, 30 квітня, приблизно о 12:00.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ЦВК.

У повідомленні зазначається, що ЦВК обробить останню інформацію з виборчих округів і до полудня заплановано основне засідання, на якому буде озвучено остаточні цифри. Публікація офіційних результатів президентських виборів-2019 буде зроблено в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" у суботу, 4 травня.

ЦВК
ЦВК

Відомо також, що ще 23 квітня Центральна виборча комісія обробила 100% протоколів. За результатами підрахунків, за Володимира Зеленського віддали 73,22% голосів, а за Петра Порошенка - 24,45%.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

засідання ЦВК
засідання ЦВК

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Центральна виборча комісія оголосить результати другого туру президентських виборів 30 квітня. Про це заявила секретар ЦВК Наталія Бернацька. Згідно з законом, ЦВК зобов'язана оголосити результати виборів не пізніше 1 травня. Так, у п'ятницю, 26 квітня, стали відомі результати голосування у закордонному виборчому окрузі. В цей же день ЦВК закрила безперервне засідання, яке тривало з 22 квітня. Бернадська пояснила, що офіційне оголошення результатів президентських виборів і підписання протоколу заплановано на 30 квітня.

Варто нагадати, що 25 квітня міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс в Києві зустрівся з обраним українським президентом Володимиром Зеленським. Литовське видання DELFI взяло інтерв'ю у обраного президента Володимира Зеленського. Лінкявічюс - перший представник Заходу, зустрівся із Зеленським після виборів. Лінкявічюс і Зеленський обмінялися подарунками.

Нагадаємо, Зеленський кинув виклик Путіну: "Не витрачай час дарма".

Як повідомляв Знай.uа Зеленський розповів, як почуває себе на посаді президента: "Я не вірю, але це не головне".

Також Знай.uа писав, Зеленський душевно привітав українців з Великоднем: "Дорогі мої, все буде на 100%".