Сценарист серіалу "Слуга народу" Юрій Костюк, у якому головну роль виконав Володимир Зеленський, описав буремний шлях втілення екранної проекції в українські реалії, у яких шоумен із тріумфальним результатом здобув перемогу на президентських виборах.

кадр з фільму "Слуга народу"
кадр з фільму "Слуга народу"

Про це повідомляє Українська правда.

На запитання журналістів про те, коли насправді у Зеленського визріло рішення балотуватися у президенти, Костюк розкрив несподівані факти.

"Була розмова, коли ми зібралися тісним колом людей, яким Володимир довіряє, де він сказав, що має такі думки. Ця розмова відбулася в квітні минулого року. Після цього у нас була така собі "розвідка": ми зустрічалися з різними політологами, політконсультантами, слухали їхні думки", - стверджує сценарист.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Юрій Костюк

Окрім того він розповів, як майбутній президент готувався до дебатів із опонентом, досвідченим політиком Петром Порошенко.

"До дебатів Зеленський готувався зі своїм штабом. Можна сказати, що він готувався до них впродовж всієї кампанії, тут майже щодня відбувалися експертні наради з усіх можливих питань. І так чи інакше це також прокачка", - каже Костюк.

Петро Порошенко та Володимир Зеленський під час дебатів

На запитання про дату інавгурації Юрій Костюк не зміг відповісти однозначно.

"Поки що не знаємо. Мені здається, що ЦВК має призначати дату інавгурації (насправді – Верховна Рада – Ред). А як готуємося – думаємо про "фішечки". Зрозуміло, що є офіційна процедура, яку ми поважаємо, однак плануємо привнести у цей процес деякі принципово нові речі", - відзначив сценарист "Слуги народу".

Окрім того, він прокоментував закиди з боку опонентів Зеленського про те, що і досі офіційно не озвучені прізвища топ-чиновників, які стануть "кістяком" команди новообраного президента.

"Ми не можемо назвати голову СБУ чи, наприклад, генпрокурора, тому що одна справа – назвати цю людину, а інша – призначити. Тому коли буде повноцінна перевірка, тоді цих людей можна буде називати", - резюмував Костюк.

Нагадаємо, прямі переговори між новим президентом України Володимиром Зеленським і президентом РФ Володимиром Путіним навряд чи можливі в найближчий час.

Як повідомляв раніше Знай.ua, дружина новообраного президента України Володимира Зеленського - Олена - розповіла про те, що може бути в будівлі Адміністрації президента України в разі, якщо Зеленський-гарант перенесе Адміністрацію, як і обіцяв, за місто.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.