Офіційні результати виборів президента України опубліковані. Вони з'явилися в друкованому парламентському виданні "Голос України" у п'ятницю, 3 травня.

За підсумками другого туру виборів глави Української держави обраним президентом України став Володимир Зеленський, результати якого раніше оголосила Центральна виборча комісія. ЦВК оголосила офіційні результати другого туру на засіданні у вівторок, 30 квітня. Воно розпочалося о 12:00.

Другий тур виборів президента України відбувся 21 квітня. Згідно з даними Центральної виборчої комісії, Володимир Зеленський набирає понад 73%, чинний президент Петро Порошенко – трохи більше ніж 24%.

Володимир Зеленський: біографія, сім'я, особисте життя, новини, кар'єра і чутки.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Варто зазначити, що переможець президентських перегонів Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що ЦВК нарешті офіційно визнала його перемогу на виборах. Так, на відео, записаному для Instagram, колишній шоумен подякував всім своїм виборцям за підтримку.

Згідно з українським законодавством, інавгурація президента має відбутися протягом 30 днів після оприлюднення офіційних результатів виборів в офіційних виданнях влади "Голос України" та "Урядовий кур'єр".

Нагадаємо, що наступним важливим кроком після нещодавніх виборів Президента мають стати вибори до Верховної ради України. Проте, справжньою несподіванкою стала заява мера столиці Віталія Кличка – днями він заявив, що хоче змінити дату виборів мера Києва та провести їх вже за кілька місяців.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, актор Кварталу 95 і соратник Володимира Зеленського Євген Кошовий прокоментував дивну скаргу Ірини Геращенко щодо поїздки новообраного президента на відпочинок до Туреччини.

Також "Знай.uа" писав, у команді новообраного Президента України Володимира Зеленського розповіли про перші кроки нового гаранта після інавгурації.