З'явилася інформація, що переможець президентських виборів в Україні Володимир Зеленський йде на реальний рекорд. Вся справа в тому, що за законом, дата вступу на посаду глави держави має бути не пізніше, ніж через 30 днів після оголошення результатів виборів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням порталу "Політека".

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Леонід Кравчук став президентом через 4 дні після оголошення результатів, Леонід Кучма – через 9. А після другого терміну — 16 днів. У 2004-му Віктор Ющенко став президентом через 26 днів. А у Віктора Януковича на підготовку пішло 14 днів. Петро Порошенко вклався в 13 днів.

Політолог Кость Бондаренко пояснює, що нічого дивного в історії з затягуванням вступу на посаду Володимира Зеленського немає.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Верховна Рада України
Верховна Рада України

"Через те, що більше часу пішло на підрахунок голосів. Також, наявність святкових і вихідних днів. Тут мова йде про технічне затягування, і багато хто зараз намагається прив'язати до політичного підтексту. Торгуватися почнуть після того, як Зеленський внесе кандидатури на посади міністрів закордонних справ і оборони, глав СБУ, Нацбанку і генпрокурора. Ось тоді почнуться реальні торги. А поки Рада боїться розпуску і самої можливості розпуску. Хоча, наскільки я зрозумів, торги команда Зеленського не веде", — говорить Бондаренко.

У свою чергу політолог Руслан Бортник зазначає, що така ситуація, як в цьому році склалася вперше — дата інавгурації і діалог навколо неї тісно пов'язані з розпуском парламенту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відомий астролог Влад Росс назвав вдалу дату для інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. Астролог проаналізував місячний календар і пропонує провести урочисту церемонію 1 червня. Разом з тим Росс застерігає від проведення інавгурації 19 травня — це буде "сатанинський місячний день", який підвищує ризик імпічменту нового президента.

Нагадаємо, Дубинський показав суть "реформ" Порошенка і Омеляна: Зеленський покарає.

Як повідомляв Знай.uа Романенко дав безцінну пораду Зеленському: повинен пам'ятати.

Також Знай.uа писав, Зеленський написав потужний лист Парубію через інавгурацію: 19 травня і крапка.