Перший президент України Леонід Кравчук повідомив, що в 1954 році перший секретар ЦК КПРС Микита Хрущов змусив Українську РСР прийняти Крим у свій склад. Про це пише Апостроф.

"Приїхали в Севастополь, і я побачив страшну картину - магазини порожні, люди плачуть, ходять опухлі - їх гризуть москіти. Вони кажуть: "Ми не знаємо, що тут робити, в Криму". Це ті, які приїхали з Орловської, Тамбовської та інших областей, які ніколи не займалися, скажімо, виноградом, вони не знають, що це таке, і кажуть: "Ми просимо повернути нас". І вони весь час писали Микиті Сергійовичу Хрущову. Кажуть, що нам подарували Крим. Ні - нас змусили взяти Крим, та країні він коштував всі ці роки 110 мільярдів доларів", - зізнався колишній президент.

Також він уточнив, що півострів передали з економічних міркувань і скоро настане момент, коли Москва знову не зможе впоратися з Кримом і республіка повернеться до складу України. Для того, щоб це сталося, за словами Кравчука, Києву необхідно проводити вірну політику.

Як відомо, в радянський час Крим входив до складу РРФСР, але в 1954-м Хрущов передав півострів Української РСР. Після розпаду Радянського Союзу півострів перебував у складі України, поки в 2014 році за підсумками незаконного референдуму не перейшов до складу Росії. Варто зазначити, що Київ і велика частина країн-учасниць ООН не визнають Крим російським.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, перший президент України Леонід Кравчук вважає, що представники старої влади можуть спробувати скомпрометувати обраного президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, за словами першого президента України Леоніда Кравчука, повернути мир на Донбасі можна двома способами.

Також портал Знай.uа писав, що Росія хоче використовувати півострів Крим, який вона незаконно окупувала, як військову базу, а також "в своїх геополітичних цілях". Тому повернення Криму з допомогою військового втручання не варто розглядати.