Спеціальний представник США в Україні Курт Волкер різко розкритикував вручення російських паспортів на окупованій частині Донбасу.

Про це повідомляє ВВС.

Варто відзначити, що зовсім нещодавно очільник Кремля Володимир Путін оголосив про рішення видати на окупованій частині Донбасу російські паспорти.

Курт Волкер відзначив, що міжнародна спільнота у тому числі у США занепокоєні фактом масової роздачі російських документів. Дипломат відзначив, що таке рішення Кремля цілком суперечить раніше досягнутим умовам.

Курт Волкер
Курт Волкер

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Ми занепокоєні і розглядаємо це як провокацію, яка точно суперечить плану реінтеграції цих територій назад в Україну, як сказано в Мінських угодах. Необхідно говорити про виконання цих угод. Я думаю, президент Зеленський добре дав це зрозуміти", - відзначив Волкер.

Більше того дипломат відзначив, що не очікує масового отримання російських паспортів українцями на Донбасі, адже соціальна ситуація у країні-агресорі дуже нагадує бідність.

Крім того Волкер розповів, що сподівається на подальше врегулювання ситуації на окупованому Донбасі, що складає у тому числі і роззброєння.

Курт Волкер
Курт Волкер

"Очевидно, що жити бідно у Росії - не так вже й багато людей на Донбасі, які саме так уявляють собі рай. І тому я не думаю, що варто очікувати масового переселення людей з України в Росію. Зеленський відреагував дуже спокійно і з гумором. І я сподіваюсь, що це остудить цю проблему, щоб ми мали змогу повернутися до розмови про фактичну реалізацію угод, які вже діють і які вимагають виведення іноземних військ, роззброєння незаконних формувань і здійснення кроків як для припинення вогню - таких як виведення важкого озброєння, - так і кроків у політичній сфері. І все це зрештою призведе до відновлення міжнародно визнаного кордону", - додав Волкер.

Нагадаємо, Курт Волкер розповів, що на інавгурацію президента Володимира Зеленського з США прибуде делегація "найвищого рівня представництва".

Як повідомляв "Знай.ua", держдеп Сполучених Штатів Америки підтвердив інформацію про те, що посол Марі Йованович завершує свою роботу в Україні. У даний момент точна дата її від'їзду узгоджується з передачею президентської влади в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер звернувся до новообраного президента Володимира Зеленського з приводу окупованого РФ Донбасу.