Рінат Ахметов з допомогою формули "Роттердам +" оплачує піарників, які захищають одночасно його інтереси і інтереси Порошенка.

Ахметов, "чорний піар" та Роттердам +

Принаймні, так стверджує журналіст Олександр Дубинський. За його словами, приблизна сума, на яку могли завдати збитків державі у такий спосіб, космічна, адже прибутки вимірюють у 35 мільйонів гривень.

Він нагадує, що не дарма зацікавила саме тема вугілля, тому що вона активно критикується на просторах соціальних мереж. Існує навіть спеціальний ресурс, де кожен українець може вирахувати, скільки він особисто вже переплатив через такі "новації".

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Ці гроші виводилися на баланс його фірми фіктивними котрактами. А починаючи з 2013 року саме ця людина, як вважає Дубинський, працює пліч-о-пліч з олігархом Ахметовим.

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Судячи з усього, саме цей власник монополій і оплачує критику всіх народних депутатів, котрі "насмілилися" хоч якимось чином виступити проти скандальної вугільної формули.

Насправді, те, що ресурси не йдуть з-за кордону, а постачаються з Донбасу, не новина. Про це говорять більшість провідних експертів у сфері економіки та фінансів.

Ось, до речі, один із доказів, що саме "проплачені Ахметовим" люди ведуть ці групи:

Журналіст запевняє: група, так звані "чорні піарники" дискредитують не тільки нардепів, а й представників ЗМІ та громадських активістів - загалом, усіх, чия риторика не збігається із інтересами Порошенка та Ахметова.

Роттердам+: що відомо про схему постачання вугілля?

Роттердам+
Роттердам+

3 березня 2016 року НКРЕКП затвердила нову методику визначення прогнозної ОРЦ електроенергії. У ній вартість енергетичного вугілля визначалася за такою формулою: середня ринкова ціна імпортного вугілля в портах Амстердам-Роттердам-Антверпен за попередні 12 місяців плюс вартість його доставки.

Формула "Роттердам+" почала діяти з другого кварталу 2016 року. Фактично у тариф для ТЕС після цього стала закладатися ціна вугілля за імпортним паритетом за 2015 рік з урахуванням доставки. Саме тариф для ТЕС, який не піддавався регламентуванню, виявився найбільш слабким місцем. Це дозволяло коригувати процедуру перерахунку рівня ОРЦ, повідомляла "ЕП".

За час дії схеми "Роттердам+" і "планового" підвищення ОРЦ промислові підприємства залежно від класу споживачів стали платити за електрику на 20,6-23,4% більше. Тарифи на електроенергію для населення зросли у 2,46-2,67 рази.

Дивіться: Дубинський про Порошенка та Ахметова, Роттердам+ та піар

Нагадаємо, Ігор Коломойський назвав головного претендента на посади глави Адміністрації президента Зеленського.

Як повідомляв Знай.ua, українці прокоментували нагородження чинним гарантом Петром Порошенком орденом "За заслуги" І ступеню скандально відомого нардепа Ігоря Лисова.

Також Знай.ua писав, Український інститут національної пам'яті нагадав меру Харкова Геннадію Кернесу про кримінальну відповідальність у разі перейменування проспекту Петра Григоренка.