Олігарх Ігор Коломойський, який раніше заявив, що главою адміністрації новообраного президента України Володимира Зеленського може бути призначений його адвокат Андрій Богдан, назвав політиків, які можуть стати "у керма" країни.

В інтерв'ю РБК-Україна він заявив, що не виключає призначення на пост прем'єр-міністра України нинішнього главу МВС Арсена Авакова.

"Він може бути як компроміс між багатьма, навіть не йдучи на парламентські вибори" , - заявив Коломойський і додав, що не вірить у проходження в Верховну Раду нинішнього глави уряду Володимира Гройсмана і екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

"Гройсман ні „тушкою“ не піде, ні першим номером. Яценюк — його реноме не дозволяє. Аваков чинний міністр внутрішніх справ, навіщо йому взагалі кудись ходити. А коли вся ця історія відбудеться, то повинна бути коаліція, правильно? Аваков буде, напевно, тією людиною, яка зможе збалансувати. Мінімум залишиться міністром внутрішніх справ, мінімум. І чому його міняти, він показав на виборах, і я сподіваюся, ще покаже, що ніхто нікому не підіграє, а поліція — це найважливіша річ", - заявив олігарх.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Що ж стосується лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, то, на його думку, вона може стати спікером, оскільки «більше і не візьме». Говорячи про можливі конфігурації сил у парламенті після виборів, Ігор Коломойський додав: "Об'єктивно, є коаліція з трьох партій „Слуга народу“, Тимошенко, Гриценка і плюс ще хтось в добавку, але не Опозиційний блок, це точно. Про Опозиційний блок. Якщо розколються, що знову зараз відбувається в Льовочкіна з Медведчуком, то Медведчук — це токсично".

Нагадаємо, олігарх Ігор Коломойський і президент Петро Порошенко не зуміли зберегти дружні відносини з самого першого дня, коли гарант вступив на посаду. Про це розповів сам Коломойський в інтерв'ю "РБК-Україна".

Нагадаємо, Коломойський сказав, з ким Зеленський створить коаліцію

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Коломойський назвав претендента на главу Адміністрації Зеленського

Також Знай.uа" писав про те, що Коломойський показав, як націоналізували "ПриватБанк"