Якщо Рада Європи піде на поводу у деяких її членів і прийме рішення про зниження санкційного тиску на Росію, це "вб'є" мінський процес. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає LIGA.net.

"Якщо ви підете туди, куди хотіли йти кілька країн, я в той же день вийду і скажу, що у нас Мінська немає. І вбили його не тільки з Москви, але і ви його послідовно вбиваєте", - попередив міністр.

Також Він пояснив, яка існує зв'язок між санкціями проти РФ в Раді Європи і Мінськом.

"Всі розуміють, що після того, як Росія почала видавати паспорти, буде якийсь крок, який буде розглядатися, як крок назустріч Росії, вся логіка того, що досі робили, валиться", - заявив він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

На переконання Клімкіна, відповідь ЄС на видачу паспортів РФ жителям Донбасу не повинна обмежуватися персональними санкціями.

"Європейський союз розуміє, що на цей раз якимись формальними, персональними санкціями нічого не повинно закінчитися. Тому що це буде те, що у нас називають зрада. Якщо ще 10, 20, 50 осіб поставимо під санкції - це буде відповідь", - переконаний глава МЗС.

"Повинна бути системна відповідь. На жаль, поки що є різні думки, але добре, що ми почали рухатися до такої відповіді", - висловив надію Клімкін.

Міністр додав, що Україна напрацьовує комплекс відповідних заходів через рішення Росії роздавати свої паспорти громадянам України, що мешкають у тимчасово окупованому Донбасі.

Нагадаємо, що Європа не буде запроваджувати нові санкції проти Росії через їх вирішення роздавати паспорти жителям Донбасу. Про це повідомили міністри закордонних справ держав-членів ЄС.

Як повідомляв портал Знай.uа, лідери европейских держав схвалили Спільну декларацію щодо подальшого функціонування союзу.

Також портал Знай.uа писав, що сфокусованість українського уряду на парламентських виборах восени не дозволить Україні вчасно виконати умови Міжнародного валютного фонду і отримати транш за програмою stand-by в цьому році.