Політика Російської федерації по відношенню до України ніколи не зміниться, навіть якщо помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова замінить екс-посол Росії в Білорусі Михайло Бабич. Таку думку висловив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Коли президент Росії намагався нав'язати нам його в якості посла, звичайно, ми це відбили. Я знаю більше інформації, чим можу сказати, але, тим не менш, я вважаю, що ми готові до будь-якого персонального розвитку подій! Зрештою, в Кремлі всі рішення приймає тільки один чоловік. Так що якщо щось змінюється на рівні виконавців, все одно політика за визначенням не зміниться", - заявив Клімкін у понеділок, 13 травня, в Брюсселі.

глава МЗС Павло Клімкін

Таким чином, міністр прокоментував інформацію про можливе призначення колишнього посла РФ в Білорусі Бабича куратором політики Кремля на Донбасі.

Також глава МЗС України додав, що рішення Росії про видачу паспортів українським громадянам є точкою неповернення в плані втручання РФ у внутрішні справи України.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"У нас має бути вичерпна відповідь", – зазначив Клімкін.

Нагадаємо, що вже відомі імена тих, хто може зайняти посаду глави українського МЗС після інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського. Клімкіна може замінити або посол України в Австрії Олександр Щерба, або директор Дипломатичної академії Сергій Корсунський.

Як повідомляв портал Знай.uа, якщо Рада Європи піде на поводу у деяких її членів і прийме рішення про зниження санкційного тиску на Росію, це "вб'є" мінський процес. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Також портал Знай.uа писав, що Павло Клімкін звернувся з листом до зарубіжних партнерів України. У своєму зверненні міністр попросив розширити економічні санкції відносно Росії через видачу російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу.