Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтвердив, що на інавгурацію президента Зеленського може приїхати віце-президента США Майк Пенс.

Про це він розповів у інтерв'ю LB.ua.

Зокрема, міністр підтвердив, що на найвищому політичному рівні вже обговорюється ймовірність присутності на інавгурації президента Володимира Зеленського дуже високопоставлених гостей.

"Обговорюється присутність високопоставлених гостей. Можу підтвердити, що віце-президент США - це одна з опцій", - сказав Клімкін.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому він додав, що ймовірна присутність віце-президента США Пенса буде напряму залежати від графіка політика. Клімкін також визнав, що існує проблема призначення інаугурації, адже Верховна Рада досі не визначила офіційну дату.

"Як тільки буде визначена точна дата інавгурації, то тоді і зможемо говорити про присутність тих чи інших гостей", - сказав міністр.

Також міністр закордонних справ відзначив, що так чи інакше цікавість до інаугурації проявляють країни Європи, азіатські країни, Канада та США.

"Я думаю, гостей буде багато. Адже завжди під час інавгурації є можливість переговорити особисто, такі перші зустрічі закладають персональний контакт", - повідомив дипломат.

Нагадаємо, юрист Михайло Шнайдер дав оцінку діям парламенту, який намагається максимально відтягнути інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв "Знай.ua", політолог Юрій Романенко звернувся до прихильників Петра Порошенка та прокоментував дії поки що чинного гаранта після поразки на президентських виборах.

Також "Знай.ua" писав, що новообраний президент України Володимир Зеленський і Генпрокурор України провели бесіду в офісі студії "Квартал 95". Відомо, що слуга народу запросив Юрія Луценка для розмови до столичного офісу, розташованого на вулиці Білоруській. Там Зеленський спілкувався з генпрокурором протягом двох годин. Так, зокрема, обговорювалася робота правоохоронних органів.

Порошенко і Рада зривають інавгурацію Зеленського. Валерій Клочок