Комітет міністрів Ради Європи підтримав проект рішення, яке дозволить російські делегації повернутись до організації.

Про це йдеться у статті "Дуже схоже на 1938 рік": як Берлін та Париж зробили крок до зняття санкцій з Росії".

Відомо, що засідання комітету відбулось у Страсбурзі, при цьому за данними джерел близько 39 із 47 держав-членів підтримали проект міністерського рішення.

Відзначається, що головна ідея рішення у тому, щоб запровадити новий тип санкційної процедури, які спрямовані проти держав-порушниць. Проте вже відомо, що у документі, який був схвалений немає жодної згадки про російську агресію.

Рада Європи
Рада Європи

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Варто відзначити, що остаточно це рішення мають прийняти на рівні міністрів у Гельсінкі.

При цьому постійний представник України у Раді зазначив, що і кінцевому варіанти запропонованого рішення вдалося відстояти найважливіші питання.

"Хоч ми і голосували проти, але нам вдалося відстояти кілька важливих норм, які є на користь Україні. В тому числі – норму про те, що новий санкційний механізм, над яким ми починаємо працювати, доповнюватиме механізм санкцій, а не замінить його", - сказав постпред України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Варто нагадати, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що політика Росії по відношенню до України ніколи не зміниться, навіть якщо помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова замінить екс-посол Росії в Білорусі Михайло Бабич.

Нагадаємо, влада США попередила Євросоюз, що їх оборона становить загрозу для десятирічної трансатлантичної інтеграції оборонної індустрії та військового співробітництва в рамках НАТО.

Як повідомляв "Знай.ua", Павло Клімкін відзначив, що якщо Рада Європи піде на поводу у деяких її членів і прийме рішення про зниження санкційного тиску на Росію, це "вб'є" мінський процес.

Також "Знай.ua" писав, що Європейський Союз не буде запроваджувати нові санкції проти РФ через їх вирішення роздавати паспорти жителям Донбасу. Про це повідомили міністри закордонних справ держав-членів ЄС, які зібралися в Брюсселі.

Порошенко і Рада зривають інавгурацію Зеленського. Валерій Клочок