Представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації. Новообраний президент складе присягу 20 травня.

Про це повідомило видання "Інформатор", посилаючись на джерело у Верховній Раді.

За постанову про дату інавгурації парламентарі проголосують завтра, 16 травня. За словами інформатора, в процесі переговорів сторона Зеленського погодилася, що не зовсім доцільно проводити інавгурацію 19 травня – в День пам’яті жертв політичних репресій, та погодилася на 20 травня як компромісну дату.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський вимагав призначити інавгурацію на 19 травня.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Про це він заявив журналістам під Верховною Радою, куди прибув для зустрічі з головами фракцій.

"Ми будемо пропонувати 19 травня. Це головне питання, і ми з нього почнемо (зустріч — ред.)", — сказав Зеленський.

Перед цим у Верховній Раді зареєстрували відповідний проект постанови про складення присяги українському народові новообраним президентом України, у якому датою інавгурацї зазначалось 19 травня.

Нагадаємо також, що в парламенті було зареєстровано шість проектів постанов з трьома датами інавгурації президента - 19, 20 і 26 травня.

Один з проектів передбачав проведення урочистої присяги 1 червня, проте в суботу 11 травня нардеп від "БПП" Олександр Сугоняко відкликав свій проект постанови.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готовий проект розпуску Верховної ради

Також Знай.ua писав, попередні президенти склали присягу через різну кількість часу після оголошення результатів виборів: Леонід Кравчук став президентом через 4 дні, Леонід Кучма – через 9. А після другого терміну — 16 днів. У 2004-му Віктор Ющенко став президентом через 26 днів. А у Віктора Януковича на підготовку пішло 14 днів. Петро Порошенко вклався в 13 днів.