В Україні точаться розмови щодо розпуску парламенту після інавгурації Володимира Зеленського. Однак часу на те, щоб розпустити депутатів Верховної Ради залишилося обмаль. До того ж, якщо найближчим часом в Раді оголосять про відсутність коаліції, то у парламенту буде 30 днів на створення нової.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на власні джерела.

"Один з розглянутих варіантів — оголосити про відсутність коаліції з завтрашнього дня і тим самим почати 30-денний відлік до формування нової", - заявило джерело агентства.

Верховна Рада
Верховна Рада

Саме це може стати "запобіжним" заходом від можливого розпуску парламенту президентом. Згідно із чинним законодавством України, після оголошення про відсутність коаліції фракції можуть протягом 30 днів домовитися про створення нової. Президент також має право оголосити про розпуск парламенту і призначити дострокові вибори в разі, якщо вона не буде створена за відповідний період.

Зазначимо, що коаліція депутатських фракцій "Європейська Україна" була заснована 27 листопада 2014 року. Тоді в неї увійшли фракції Блоку Петра Порошенка, "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальна партія, "Батьківщина". В її складі було 302 депутати. Пізніше "Самопоміч", Радикальна партія і "Батьківщина" заявили про вихід з коаліції.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Чергові вибори до Верховної Ради повинні відбутися 27 жовтня 2019 року. Згідно із законом розпуск парламенту менш ніж за шість місяців до чергових виборів неможливий.

Також у четвер, 16 травня, Верховна Рада України нарешті визначилася із датою інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського. Вона відбудеться 20 травня.

Додамо, що представники команди Зеленського нещодавно запустили своєрідну петицію новообраному президенту щодо розпуску ВР. У випадку, якщо вона набере понад мільйон переглядів, гарант "зверне на неї свою увагу".

Нагадаємо, що у Зеленського пояснили, що не так з інавгурацією: "Вирішили насолити".

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський зустрівся з послом Китаю: про що домовилися сторони.

Також "Знай.uа" писав, у мережі відреагували на різке звернення Зеленського до Ради: "Віра у вас лише міцніє".