Радник новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков розкрив плани слуги народу щодо парламенту після інаугурації, яка відбудеться вже в понеділок, 20 травня.

Володимир Зеленський

Про це він розповів у коментарі для українських ЗМІ, пише Рoliteka.

За словами Разумкова, новообраний президент буде ініціювати розпуск Верховної Ради.

"Так, він буде ініціювати розпуск", − заявив Разумков.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

За його словами, Зеленський "готовий допомогти парламенту наостанок виконати хоча б частину своїх обіцянок", які стосуються зміни Виборчого кодексу, зняття недоторканності з народних депутатів, суддів і президента.
При цьому у команди новообраного президента є чітка позиція, що в питанні можливого розпуску Верховної Ради ніхто не буде йти на порушення норм закону.

"На порушення закону ніхто йти не планує. Є передумови, які дають президенту можливість розпустити Верховну Раду. Вони чітко прописані в законодавстві, іноді не до кінця чітко, але більш-менш зрозуміло. Однією з цих передумов є відсутність коаліції, яке багато обговорюється", − резюмував радник Зеленського.

Нагадаємо, комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України на засіданні в середу розглянув всі сім проектів постанов про дату інавгурації Володимира Зеленського і одноголосно рекомендував їх завтра розглянути в парламенті, передає кореспондент LB.ua.

Володимир Зеленський

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації. Новообраний президент складе присягу 20 травня.

Володимир Зеленський

Про це повідомило видання "Інформатор", посилаючись на джерело у Верховній Раді.

За словами інформатора, в процесі переговорів сторона Зеленського погодилася, що не зовсім доцільно проводити інавгурацію 19 травня – в День пам’яті жертв політичних репресій, та погодилася на 20 травня як компромісну дату.

Також Знай.ua писав про те, що у команді слуги народу впевнені, що Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.