Поки що чинний президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про організацію планування у секторі оборони.

Петро Порошенко та Олександр Турчинов
Петро Порошенко та Олександр Турчинов

Відповідний указ №225/2019 розміщений на сайті глави держави.

"Згідно зі статтею 107 Конституції України, постановляю ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 травня 2019 року "Про організацію планування у секторі безпеки і оборони України", – сказано в документі.

Згідно з указом, слід провести такі огляди: оборонний; громадської безпеки і захисту; стану кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури, державних інформаційних ресурсів та інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом; загальнодержавної системи боротьби з тероризмом; розвідувальних органів України.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Мета цього указу – підвищення ефективності сектору безпеки і оборони, для нейтралізації реальних і потенційних загроз національній безпеці України, дотримання цілісності, узгодженості та системності в розробці документів у сферах національної безпеки, комплекс невідкладних заходів, спрямованих на підвищення обороноздатності держави з урахуванням наявних державних ресурсів", - наголошують у повідомленні.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Кабінету міністрів України доручено забезпечити проведення оглядів: оборонного, громадської безпеки і захисту, стану кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури, державних інформаційних ресурсів та інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом.

Кабмін
Кабмін

Уряд повинен затвердити до 30 червня 2019 року порядок проведення огляду громадської безпеки і захисту та огляду стану кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури, державних інформресурсів і інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом. Також мають бути затверджені до 30 серпня 2019 року прогнозні показники видатків державного бюджету на середньострокову перспективу з орієнтовним їхнім розподілом для складових сектору безпеки і оборони.

Нагадаємо, новообраний президент Володимир Зеленський вважає, що Верховна рада навмисно затягує його інавгурацію та вимагає призначити її на неділю, 19 травня.

Як повідомляв раніше Знай.ua, політтехнолог новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков поділився планами слуги народу щодо дати інавгурації.

Також Знай.ua писав про те, що Петро Порошенко в останні дні свого чинного президентстванамагається узурпувати владу.