У п'ятницю, 17 травня, фракція "Народний фронт" заявила про вихід із коаліції Верховної Ради. Таким чином депутати намагаються заблокувати розпуск парламенту, що планує зробити новообраний президент Володимир Зеленський. Однак коаліції у ВР не існує вже давно.

Про це заявив український журналіст Олександр Дубінський у своєму новому ролику на YouTube, пише Politeka.

Дубинський запевняє, що зараз в Україні не існує процедури розпуску парламенту через відсутність коаліції. За його словами, відповідну процедуру скасували вже давно.

"Коаліція, правила її створення і розпуску в регламенті Верховної Ради існували тільки до 2010 року. Там же було прописано право спікера оголосити 30 днів на створення нової коаліції. Зараз цього в регламенті з 2010 року немає … там навіть слова "коаліція" немає. Коаліція прописана тільки в Конституції, яка становить 226 депутатів у складі депутатських фракцій і груп", – пояснив журналіст.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також Олександр Дубинський нагадав, що у 2016 році з коаліції вийшли "Самопоміч" та "Батьківщина". Отже, коаліції у парламенті не було ще з того часу. Однак президент Петро Порошенко мав право розпустити Верховну Раду, але не скористався ним. Замість цього гарант “змушував любити себе”, порушуючи кримінальні справи на опальних депутатів.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Так що, Зеленський просто приходить в офіс, просто видає указ про розпуск, і вони дружними рядами йдуть на*уй. Вийшли вони з неіснуючої коаліції, зайшли вони в неіснуючу коаліцію – це виключно плід еротичних фантазій "Народного фронту" і керівників цієї партії", – заявив автор відеоролика.

Олександр Дубинський також пояснив, чому уявну коаліцію покинула саме згадана партія. За словами журналіста, її ситуація дуже плачевна. Адже у "Народного фронту" немає перспектив пройти до Верховної Ради після парламентських виборів. На відміну від БПП, адже ця фракція розраховує на підтримку майже 25% громадян України. Саме стільки на президентських виборах набрав очільник БПП Петро Порошенко.

Журналіст порівняв Верховну Раду з алкоголіком, який замкнувся на лікеро-горілчаному заводі перед приходом господарів. "Похмілля буде болючим", – попередив Олександр Дубинський. Він упевнений, що будь-який суд може визнати дії депутатів спробою узурпувати владу в Україні і відправити їх за списками за ґрати на 5-7 років: "Вони це заслужили".

Нагадаємо, що у Зеленського пояснили, що не так з інавгурацією: "Вирішили насолити".

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський зустрівся з послом Китаю: про що домовилися сторони.

Також "Знай.uа" писав, у мережі відреагували на різке звернення Зеленського до Ради: "Віра у вас лише міцніє".