Український президент Петро Порошенко звільнив скандального першого заступника голови СБУ Павла Демчину з посади.

Відповідний указ від 18 травня оприлюднено на сайті президента.

Павло Демчина

"Звільнити Демчину Павла Володимировича з посади першого заступника Голови Служби безпеки України – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України". йдеться в указі

Причини звільнення не вказано.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко звільнив Ірину Луценко з посади представника президента у Верховній Раді, а Ірину Геращенко – з посади уповноваженого президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях. Відповідні укази датовані 17 травня.

Наразі вже відомо, що перший віце-спікер Ірина Геращенко, так як і представник президента Ірина Луценко самостійно подали заяви на звільнення.

Відзначається, що звільнення відбулось всього за кілька днів до інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського, яка повинна відбутись вже 20 травня.

Раніше портал писав, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про намір йти в політику і готовність стати народним депутатом України. Відповідний ролик з'явився у мережі.

Зокрема, дипломат розповів, що на сьогоднішній день він вже не готовий працювати на благо народу виключно у сфері міністерства закордонних справ тому збирається балотуватись у парламент.

Як повідомляв "Знай.ua", народний депутат від БПП і представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко дала поради новообраному президенту Володимиру Зеленському. Зокрема, вона порадила новообраному президентові Володимирові Зеленському не "воювати" з народними обранцями, а намагатись переконати.

Також "Знай.ua" писав, що вже у понеділок, 20 травня, о 10 годині ранку розпочнеться урочисте засідання Верховної Ради, на якому складе присягу новообраний президент Володимир Зеленський.