До України повернувся заступник глави Адміністрації президента при Януковичу Андрій Портнов. Через це громадський діяч Віктор Андрусів звернувся до Генерального прокурора України Юрія Луценка. Той у свою чергу заявив, що не має жодних доказів вчинення злочину Андрієм Портновим.

Відповідний допис з'явився на особистій сторінці виконавчого директора Українського інституту майбутнього (UIF), кандидата політичних наук, аналітика та публіциста Віктора Андрусіва у соціальній мережі Facebook.

"Юрій Луценко, я правильно розумію, що ви все ще на посаді Генерального прокурора? І саме при вашій бездіяльності сьогодні прилетів Портнов і пішов вільно гуляти?", - написав він.

На що Генпрокурор Юрій Луценко відповів йому в коментарях допису: "А у вас є докази про скоєний ним злочин?"

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Зазначимо, що Андрій Портнов повернувся до України у неділю, 19 травня, й повідомив про це у своєму Тelegram-каналі.

"Друзі, понад 5 років я не був у своїй країні. І сьогодні хочу дати впевнений сигнал тисячам людей, які залишили Україну - час повертатися, будувати та відновлювати. Привіт, моя дорога Батьківщина!", - заявив він.

Під час президентства Віктора Януковича Портнов був заступником глави Адміністрації Президента, він брав участь в написанні так званих "Диктаторських законів". Після Революції Переваги Портнов покинув Україну і оселився у Відні.

Генпрокуратура розшукувала Портнова за звинуваченням у причетності до масових вбивств активістів на Майдані у 2014 році. У березні 2018 року стало відомо, що стосовно Портнова розпочато кримінальне провадження за статтею "державна зрада". У свою чергу екс-перший заступник глави АП заявив, що буде судитися з СБУ, яка звинуватила його у державній зраді.

Нагадаємо, що новообраний президент України Володимир Зеленський, інавгурація якого повинна пройти 20 травня, щиро вірить у звільнення Кримського півострова від російських окупантів.

Як повідомляв "Знай.uа", Петро Порошенко звільнив Ірину Луценко з посади представника президента у Верховній Раді, а Ірину Геращенко – з посади уповноваженого президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях.

Також "Знай.uа" писав, у мережі відреагували на різке звернення Зеленського до Ради: "Віра у вас лише міцніє".