19 травня в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій. З цього приводу новообраний президент України Володимир Зеленський зробив звернення та заявив, що не хоче в майбутньому "переслідувань та насильства з політичних мотивів".

Про це Зеленський заявив у своєму мікроблозі у соціальній мережі Твіттері.

"Згадуємо знищених радянською владою. Боремося за повернення додому бранців Кремля. Зробимо все, щоб переслідування та насильства з політичних мотивів не було у нашому майбутньому. Пам’ять про уроки минулого робить нас людьми", - йдеться в дописі.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Зазначимо, що в Україні щороку проводять жалобні заходи по всій країні на честь тих, хто загинув внаслідок насильницького впровадження комуністичної ідеології. В кінці 1990-х років скорботна дата мала найменування "День пам'яті жертв голодомору". Цю подію було призначено на четверту суботу листопада.

Володимир Зеленський

Пізніше вийшов указ Президента України № 1181/2000 від 31 жовтня 2000 року, згідно з яким дату позначили в національному календарі як "День пам'яті жертв голодомору і політичних репресій". Уже у 2007 році на підтримку громадської ініціативи указом президента пам'ятну дату розділили на дві частини, аби привернути увагу до трагічних подій в історії України.

Нагадаємо, що новообраний президент України Володимир Зеленський, інавгурація якого повинна пройти 20 травня, щиро вірить у звільнення Кримського півострова від російських окупантів.

Як повідомляв "Знай.uа", з'явилася інформація, що на офіційну частину інавгурації Володимира Зеленського запрошені всі українські президенти, крім президента-втікача Віктора Януковича.

Також "Знай.uа" писав, новообраний президент Володимир Зеленський має два шляхи для врегулювання питань з українськими олігархами.