Президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма назвав джерело всіх проблем України. Відповідну заяву він зробив в ході зустрічі з членами клубу керівників Литви.

Про це написала прес-секретар Кучми Дарина Оліфер в Facebook.

"Важливо, щоб ми краще знали історію України. Адже всі проблеми – з-за того, що історія України писалася в Москві, і герої України були намальовані в Москві. І коли мова йде про Бандеру, то я взагалі прихильник того, щоб історики займалися цими питаннями. Я не виключаю, що в різних регіонах України можуть бути свої герої", - зазначає він.

Кучма пояснив, що оцінка історичних особистостей змінюється і запитав у росіян, чому вони зробили Миколи II святим, адже раніше в школі дітям розповідали про те, що він кривавий цар і розстріляв 9 січня людей, влаштував криваве неділю.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"В громадянську війну червоні стріляли в білих, білі – в червоних. Зараз ви перевозите з Європи до себе прах царських генералів. А чому нам не даєте можливість, щоб в Україні самі розібралися, хто є хто? Так що це дійсно потрібно робити. Якщо у нас не буде своєї пам'яті, то будемо жити за чужий", - пояснив колишній президент України.

Крім цього він подякував Литві за систематичну допомогу Україні і висловив надію на те, що новий президент Литви продовжить цю справу.

Президент Литви

"Ми повинні низько вклониться Далі Грібаускайте за її тверду і незмінну підтримку України. Її позиція заслуговує на велику подяку і може служити прикладом для всієї Європи. Без підтримки Європи ситуація в нашій країні буде погіршуватися – і на Донбасі, і в цілому в країні", - зазначив Кучма.

Нагадаємо, Чепінога раптово згадав, як дав Кучмі, щоб дружина не бачила.

Як повідомляв Знай. ua, Порошенко залишив Зеленському список справ.

Знай. ua писав прв інавгурацію Зеленського з "сюрпризом".