Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш направив листа новообраному Президенту України Володимиру Зеленському. У ньому він висловив слова підтримки мирному врегулюванню на сході України і запевнив у тому, що ООН всіляко буде підтримувати Україну.

Про це сказано в копії листа від 13 травня, воно потрапило у розпорядження українських журналістів, які акредитовані при ООН.

"Хочу висловити мої щирі вітання і найкращі побажання у зв'язку з Вашим обранням на посаду Президента України", - йдеться в документі.

Антоніу Гутерріш переконаний, що при президентстві Зеленського Україна і надалі буде мати "чудові відносини" з ООН. Він підкреслив, що координатор системи ООН в Україні, а в тому числі і вся місцева організація, готові надавати всебічну підтримку у втіленні Україною Цілей сталого розвитку ООН, до 2030 року. Крім цього мають намір сприяти проведенню реформ.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Користуючись нагодою, хочу висловити повну підтримку ООН найважливіших зусиль Нормандської четвірки, Тристоронній контактної групи в Мінську і Організації з безпеки і співробітництва в Європі у вирішенні конфлікту на сході України. Закликаю всі сторони оживити дипломатичні зусилля у дусі конструктивного діалогу, з метою втілення Мінських домовленостей", - додав він.

Генсек ООН в листі окремо підкреслив, що Організація Об'єднаних Націй віддана суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів.

"Бажаю Вам усіляких успіхів у виконанні покладених на вас обов'язків і запевняю, що ООН готова Вас в цьому підтримувати", - зазначив генсек ООН.

Нагадаємо, биография, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський зробив гучну заяву за день до інавгурації.

Знай. ua писав, що у Зеленського показали детальну програму інавгурації.