Шостий президент України Володимир Зеленський звернувся до українців під час церемонії інавгурації.

"Кожен з нас загинув на Донбасі, втрачаємо, кожен з нас переселенець. кожен з нас заробітчанин. Ті, хто у боротьбі із бідністю втрачати власну гідність. Але разом ми це подолаємо, бо кожен з нас українець. Ми маємо бути єдині, адже тільки тоді ми сильні. Я звертаюся до всіх українців світу - нас 65 мільйонів, ви нам дуже потрібні. Усім, хто готовий будувати сильну і незалежну Україну, я надам громадянство. Ми чекаємо на вас, привезіть нам свій досвід та знання. Це допоможе нам почати нову епоху. Може, це і є наша національна ідея - об'єднавшись, зробити усе всупереч усьому. Наше найперше завдання - припинення вогню на Донбасі", - анонсував шостий президент.

"Для того, щоб наші герої не гинули, я готовий на все. Я без вагань готовий втратити свою посаду, щоб тільки настав мир. Не ми почали цю війну, але нам її закінчувати", - підкреслив Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Пергим кроком стане повернення усіх українців з полону. Другий - повернення українських територій.

"За ці роки влада не зробила нічого, щоб заробітчани відчули себе українцями"

"Українець - це не в паспорті, це - в серці".

"Я точно знаю від українських бійців, не буває сильної армії там, де влада не поважає людей, які віддають життя за країну. Я зроблю все, аби ви відчували повагу. Гідна Не розповідати про стандарти НАТО, а творити ці стандарти", - підкреслив Володимир Зеленський.

Новообраний президент звернувся до Верховної Ради.

"Уряд не вирішує наших проблем, сьогодні він є нашою проблемою. Ви можете взяти аркуш, ручку і звільнити свої місця для тих, хто буде думати про майбутні покоління, а не наступні вибори", - заявив він.

"У ваших кабінетах не повинно бути моїх портретів, бо президент - це не ідол. Повісьте краще фото своїх дітей", - відзначив президент.

Він звернувся із пропозицією про зняття депутатської недоторканності та імпічмент президента.

"Я розпускаю Верховну Раду восьмого скликання. Прошу парламент звільнити з посад голову СБУ, Генпрокурора і міністра оборони", - резюмував президент.

Нагадаємо, комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України на засіданні в середу розглянув всі сім проектів постанов про дату інавгурації Володимира Зеленського і одноголосно рекомендував їх розглянути в парламенті.

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації.

Також Знай.ua писав про те, що у команді слуги народу впевнені, що Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.