У понеділок, 20 травня, у Верховній Раді відбулась церемонія інавгрурації Володимира Зеленського, який став шостим президентом України.

Інавгурація Володимира Зеленського

Знай.ua повідомляє подробиці доленосної для українців події та публікує ексклюзивні кадри з церемонії.

Перше, чим порадував новий президент численних прихильників - він з'явився на церемонію пішки, без звичних кортежів та армії охоронців, які завжди були невід'ємним атрибутом попередніх глав держав.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Численні прихильники слуги народу висловили захоплення тим, що Володимир Зеленський прийшов пішки та привітався з людьми.

"Такою не була інавгурація іще жодного президента. Усе дуже просто, мінімум пафосу", - кажуть глядачі.

Біля входу у Раду його зустрічали учасники команди Кварталу 95 - колишні колеги привітали Володимира Зеленського оплесками та обіймами.

Під Радою, а також вздовж Грушевського та Хрещатика чергували численні загони правоохоронців та карети швидкої.

Люди спостерігали за інавгурацією на великому екрані, який був встановлений під Верховною Радою.

У юрбі лунали оптимістичні прогнози на адресу нового президента - люди радіють фінішу "5-ти років по-новому" та висловлюють сподівання на те, що новий президент зробить життя народу легшим, забезпеченішим та більш захищеним.

Нагадаємо, у понеділок, 20 травня, у будівлі Верховної Ради України відбувається інаугурація новообраного президента Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський

Після церемонії він офіційно вступить на пост глави держави та стане шостим президентом незалежної України.

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації.

Також Знай.ua писав про те, що у команді слуги народу впевнені, що Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.