Президент України Володимир Зеленський після офіційного вступу на посаду проводить прийом глав іноземних делегацій.

Володимир Зеленський

Новий глава держави приймає глав іноземних делегацій у Маріїнському палаці.

Подробиці з місця повідомляє кореспондент Знай.ua.

"Володимир Зеленський після інавгурації вийшов із Верховної Ради та відправився у Маріїнський палац, де запланована зустріч з іноземними делегаціями. Нового президента зустрічала юрба людей - деякі навмисно відпросилися з роботи, аби побачити главу держави. Люди супроводжували Зеленського до місця зустрічі", - розповідає журналіст.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Біля Мар'їнського палацу зібралися близько тисячі людей. Незважаючи на спеку, люди прочекали понад 1,5 години, аби подякувати високим гостям за візит.

Від співпраці з цими людьми залежить наше майбутнє і дуже важливо,що вони відвідали таке важливе для українців події," - каже киянка Ірина Малевич.

Іноземні делегації зустрічали криками "Дякуємо" і робили селфі. Зеленського зустрічали криками "Наш президент!"

Варто додати, що після цього, орієнтовно о 14:30, глава держави має вирушити до Адміністрації Президента. Як сказали журналістам у прес-службі Зеленського, наразі невідомо, дістанеться він туди пішки чи автомобілем.

На інавгурацію президента Володимира Зеленського приїхали президенти Грузії, Угорщини, Латвії, Литви та Естонії, а також були присутні представники інших країн.

Про це оголосив голова парламенту Андрій Парубій.

За його словами, на урочистому засіданні присутні народні депутати України, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та члени уряду, президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко.

Серед іноземних представників на інавгурації були присутні президент Грузії Саломе Зурабішвілі, президент Естонії Керсті Кальюлайд, президент Литви Даля Грибаускайте, президент Латвії Раймондс Вейоніс, президент Угорщини Янош Адер.

Нагадаємо, у понеділок, 20 травня, у будівлі Верховної Ради України відбувається інаугурація новообраного президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації. Новообраний президент складе присягу 20 травня.

Також Знай.ua писав про те, що у команді слуги народу впевнені, що Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.