Це нарешті сталося. Пройшов рівно місяць з 21 квітня, коли українці обрали собі нового президента. Володимир Зеленський на урочистому заході у Верховній Раді склав присягу перед українським народом. Про те, як це було в репортажі кореспондента Знай.ua.

Погляд депутатів

В силу того, що депутати лише минулого четверга затвердили дату інавгурації, службі протоколу президента довелося добре потрудитися, щоб встигнути все організувати за кілька днів. Єдине, що не можна було уникнути - так це пробок у центрі міста, який через інавгурацію, був перекритий.

Оригінально із ситуації вийшов мер Києва Віталій Кличко, який на урочистий захід приїхав на велосипеді.

До себе в КМДА після інавгурації, мер також поїхав на своєму двоколісному друге

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Депутатом ж довелося підходити до Ради пішки, і нерідко вислуховувати від людей, що зібралися, невтішні думки про себе. Молоді нардепи звичайно користувалися можливістю, щоб робити селфі або записувати відео. Згадав своє журналістське минуле і член БПП Сергій Лещенко, який записував відео на телефон і всім своїм виглядом показував, як він радий президентству Зеленського.

Може бути, Лещенку доведеться повернутися до своєї колишньої професії

Варто відзначити, що дуже багато депутатів, коли зрозуміли, що будуть все-таки позачергові парламентські вибори, відразу ж почали проявляти лояльність до Володимира Зеленського.

"В добрий путь! Приємно, що у своїй виборчій промови новообраний Президент обіцяв здійснити всі ініціативи «Самопомочі», - відразу ж заявила член цієї політсили Ганна Романова. - Шкода тільки, що розпускаючи Раду саме сьогодні - це призведе до виборів за старою системою, з корупційною мажоритаркою».

Тепер депутатам доведеться рахуватися з Президентом, який вирішив їх відразу розпустити

А багато нардепів буквально сприйняли побажання Зеленського не перетворювати понеділок у вихідний день і продовжувати працювати. За словами члена БПП Оксани Продан, роботи вистачає.

«Немає часу навіть поділитися емоціями від інавгурації, - розповіла вона нам. - Так як купа роботи».

Хоча при цьому знайшла хвилинку, щоб опублікувати фотографію із залу засідань ВР разом зі своєю колегою Ольгою Бельковою і мером столиці Віталієм Кличком.

Куди ж без красивого знімка з парламенту?!

При параді на церемонію інавгурації прийшла і Надія Савченко. Вона вирішила надіти на себе всі свої нагороди і медалі, чим відразу ж прикувала до себе всю увагу.

Не Брежнєв, звичайно, але...

Але не всі гості змогли піти на своїх двох з парламенту. Як нам вдалося дізнатися, член БПП Микола Паламарчук під час інавгурації відчув себе погано і його забрала «швидка допомога». Колеги кажуть, що у 65-річного нардепа стався гіпертонічний криз.

Не всі політики змогли до кінця побачити інавгурацію

Погляд народу

Якщо з депутатами все більш-менш ясно, так як кожен з них розуміє, що його зірка закотилася, і зараз на арену вийдуть нові люди. Тому відсутність у них бурхливої ​​радості - можна пояснити.

У той же час більше трьох тисяч людей, які прийшли підтримати Володимира Зеленського, під Верховну Раду, сприймали це подію не менше, ніж свято. Варто зазначити, що до Верховної Ради на свою інавгурацію Зеленський прийшов пішки і тому зміг обмінятися репліками з тими, хто чекав його під ВР.

Зеленський - шостий за рахунком президент, але перший, хто так близький з народом

Присягу транслювали також на декількох екранах поряд з парламентом. Тому багато людей коментували вголос картинку. Наприклад, коли оголошували присутність в залі Петра Порошенка - народ вибухнув бурхливим «фуу і ганьба».

А Віктору Януковичу довелося дивитися інавгурацію Зеленського по телевізору

А оголошення про розпуск парламенту і ініціативу про звільнення глави СБУ, генпрокурора та міністра оборони, присутні зустріли бурхливими оваціями.

Також варто відзначити, що вже колишні колеги по цеху Зеленського: артисти і актори, з радістю сприйняли новину про інавгурацію. Навіть з'явився такий тренд - вітати один одного з новим президентом. Привітали з цією подією Гаранта: співачка Наталя Валевська, ресторатор Маргарита Січкар, телеведуча Світлана Вольнова, колишня дружина Потопа Ірина Горова, композитор Руслан Квінта та багато інших.

«Ми сьогодні відзначимо цю справу, - сказали нам колеги Зеленського. - Дуже хороший привід випити».

Загальне враження

Саме досвід публічних виступів дозволив Зеленському впевнено триматися і перед народними депутатами, які не сильно відчувають до нього теплі почуття, і перед важливими закордонними гостями. При цьому шостий президент України відразу всім показав, що за словом у кишеню не полізе: спочатку під час своєї промови - він гарно осадив головного радикала Олега Ляшка і в кінці дотепно поставив на місце голову ВР Андрія Парубія.

«Дякую, було весело», - сказала спікер, після промови Зеленського.

«Це тільки початок», - в свою чергу відповів Президент.

Нагадаємо, биография, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський зробив гучну заяву за день до інавгурації.

Знай. ua писав, що у Зеленського показали детальну програму інавгурації.