20 травня, в день інавгурації Володимира Зеленського, міністр закордонних справ Російської федерації Сергій Лавров закликав новообраного президента України провести переговори "по-християнськи" і обміняти "всіх на всіх" на окупованому Донбасі.

Такою заявою Лавров відреагував на інавгураційну промову нового глави держави, передають росЗМІ.

"Було б правильно, по-християнськи, почати з положення документів (Мінських угод, - ред.) про обмін затриманими за принципом "всіх на всіх", – запропонував глава МЗС Росії.

Крім того, Лавров прокоментував заяву Зеленського про подолання мовних розбіжностей в Україні.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Сьогодні у своїй інавгураційній промові Зеленський висловився проти спроб вносити розкол в українське суспільство за мовною ознакою. Немає сумнівів, що це повинно в повній мірі поширюватися і на релігійну сферу, в тому числі в більш широкому контексті всебічного виконання Мінських домовленостей про подолання внутрішньоукраїнського конфлікту", – зазначив соратник Путіна.

Нагадаємо, що за інавгурацією Зеленського стежила вся країна, тисячі українців також зібралися під стінами Ради і Маріїнського палацу, де їх після церемонії особисто вітав Володимир Зеленський. Цю картину порівняли з інавгурацією Володимира Путіна, яка відбулася 7 травня 2018 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, пресс-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков розповів, чи буде той вітати Володимира Зеленського зі вступом на посаду президента України. Під час своєї промови на інавгурації Володимир Зеленський заявив, що готовий на все, щоб повернути Донбас і Крим Україні.

Також портал Знай.uа писав, що на окупованому Донбасі російські військові поширюють інформацію про можливе підвищення зарплат бойовиків з числа місцевого населення у разі прийняття ними громадянства Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.