Володимир Зеленський закликав представників американського уряду посилити санкції проти Росії через розв'язану війну на Донбасі та окупацію Криму.

Після церемонії інавгурації Володимир Зеленський провів свою першу зустріч в Адміністрації президента як глави держави. Він прийняв представників Адміністрації США і Конгресу, які прибули до Києва. Про це повідомила прес-служба президента.

Зеленський подякував представникам Вашингтона за їхню допомогу у відновленні суверенітету і територіальної цілісності України, а також за просування внутрішніх реформ в нашій країні.

Президент у черговий раз підкреслив важливість припинення вогню на Донбасі і закликав США посилити санкції проти Росії.

"США є потужним і дуже серйозним партнером для України, перш за все, в подоланні агресії Росії. Самостійно подолати російську агресію на Донбасі і в Криму ми не зможемо. Тому нам потрібна ваша допомога. Хотів би закликати вас, щоб США продовжили посилення санкцій проти РФ", - підкреслив Зеленський.

Він додав, що готовий проводити прозорі, відкриті і демократичні реформи в Україні.

Нагадаємо, 20 травня відбулася інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський озвучив наступні дії після інавгурації

Також Знай.ua писав, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до новообраного президента України Володимира Зеленського.