Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, який відмовився від участі у виборах президента, заявив про намір іти у парламент із новоствореною партією "Голос" та розкрив головний месседж своєї політичної сили.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Новостворена партія "Голос" має на меті зробити так, щоб новий президент був підзвітний виборцям.

Про це Вакарчук заявив в ефірі "Свободи слова" на телеканалі ICTV.

Співак, який спочатку гучно заявляв про участь у президентських виборах, а потім несподівано відмовився від цієї ідеї, повідомив, що партія "Голос" ставить на перше місце "нову якість політики".

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вакарчук пояснив, що "стара політика" належала олігархам, коли кілька людей із доступом до ресурсів визначали напрямок руху усієї країни.

"Стара політика - це сліпа віра в нового президента. Розумієте, в 2004 році ми це проходили. Пам’ятаєте добре, всі чекали і сподівалися. Що було – знаєте", - нагадав Вакарчук у контексті свого політичного досвіду парламентаря, який не був помічений за особливо активною роботою над законопроектами.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Музикант додав, що подібна ситуація була і в 2014 році після Майдану.

"Я думаю, що ми заплатили після цього дуже високу ціну, щоб більше не експериментувати. Тому нова політика - це не сліпа віра в президента, а це вміння зробити так, щоб новий президент був підзвітний людям, виборцям", - підкреслив лідер партії "Голос".

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

"Ми в цьому сенсі готові насправді його у всіх його позитивних реформах абсолютно підтримувати. Більше того – підштовхувати і пропонувати ще більш радикальні реформи. Але, якщо раптом він буде зраджувати інтереси своїх виборців, то ми змусимо його відповідати перед виборцями", - резюмував Вакарчук.

Нагадаємо, Святослав Вакарчук анонсував свою партію, чим викликав хвилю обурення в українців.

Як повідомляв раніше Знай.ua, екс-депутат ВР і політичний експерт Тарас Чорнорвіл прокоментував інформацію, що з'явилася недавно в ЗМІ інформацію про те, що лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук знову вирішив спробувати щастя в політиці і хоче взяти участь у виборчих перегонах.

Також Знай.ua писав про те, що Святослав Вакарчук до останнього думав йти в президенти, чи не йти, тягнув з відповіддю до останнього.