Російський опозиціонер Михайло Ходорковський прокоментував церемонію інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського та дав прогноз щодо майбутніх п'яти років слуги народу у кріслі гаранта.

Інавгурація Володимира Зеленського

Відповідною публікацією політик поділився на своїй сторінці у Facebook.

Ходорковський підкреслив, що його дуже вразила мова президента України Володимира Зеленського після інавгурації, адже він "не соромився говорити російською".

Михайло Ходорковський

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Два рази дивився виступ президента Зеленського... Перший раз – просто отетерів. Подивився через кілька годин знову. І знову! Такого в моєму житті не було. А я бачив президента Росії Бориса Єльцина в кращі роки", – заявив він.

На думку опозиціонера, посада президента передбачає вміння словами сублімувати волю нації, знайти компроміс і надихнути людей.

"Інше має зробити і зробить саме суспільство, якщо президент не деморалізує це саме суспільство прикладами корупції і беззаконня, як це сталося в Росії. Перед виборами деякі в Україну говорили, як ми, в Росії: "Хто, якщо не...", 73% сказали – "нехай спробує..." і мені здається, вони не помилилися", – вважає Ходорковський.

Друзья, сегодня два раза смотрел выступление Президента Зеленского... Первый раз - просто оторопел. Посмотрел через...

Geplaatst door Mikhail Khodorkovsky op Maandag 20 mei 2019

Політик підкреслив, що президенту Зеленському і українському суспільству належить вирішити багато проблем, які повисли "каменем на шиї після старої влади".

"Українцям зараз складно, але тепер я впевнений – вони зможуть. А ми, в ім'я нашої спільної пам'яті, повинні, просто зобов'язані допомогти. Або вже принаймні не дати їм перешкодити", – резюмував Ходорковський.

Нагадаємо, юрист Михайло Шнайдер поділився думками стосовно інавгурації шостого президента Володимира Зеленського та передбачив майбутнє України після закінчення п'яти років "по-новому".

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.