Перша леді України Олена Зеленська вибрала білий вбрання для церемонії інавгурації новообраного президента України. Про костюм розповів творець образу дизайнер Артем Климчук в Instagram.

На інавгурацію чоловіка Володимира Зеленського перша леді України прийшла у сукні і жакеті-кейп молочного кольору. Кейп є одним з останніх трендів сезону, коли жакет або накидка має вкорочені рукава або прорізи для рук.

"Розташування елементів на кейп натхненне символізмом староданего Трипілля", - відзначили в прес-службі Олени Зеленської.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім цього, відомо, що на виготовлення костюма було витрачено багато сил, умінь і старань.

"Команді з семи майстрів знадобилося 184 години роботи для виготовлення цього ансамблю – сукні та жакети з кейпом з шовковисто-вовняного крепу молочного кольору", - пояснює дизайнер.

Він зазначає, що рукави наряду вишивали три майстри, які використовували традиційні українські техніки.

Вони вийшли на костюмі "флористичні та анімалістичні мотиви з килимів Сумщини і Полтавщини початку 19 століття", - пояснює Артем Климчук.

В день інавгурації Олена Зеленська відкрила сторінку в соціальній мережі Instagram вже в якості першої леді.

В якості аксесуарів до розкішного ансамблю підібрали бежеві туфлі-човники. Сережки першої леді України створив український молодий ювелірний бренд Guzema Fine Jewerly. Лаконічні прикраси з жовтого золота були виконані в ручну спеціально для Олени Зеленської.

Нагадаємо, биография, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський відразу після інавгурації взявся за Путіна.

Знай. ua писав, що у Зеленського заявили, що Україна може обійтися без траншу МВФ.