У вівторок, 21 травня, Адміністрація президента буквально перетворилася на місце паломництва журналістів і депутатів - Володимир Зеленський зібрав лідерів фракцій на нараду, аби обговорити подальш долю парламенту та дострокові вибори.

Адміністрація Президента

Про це повідоляють ЗМІ з місця події.

До преси від Володимира Зеленського вийшов юрист Андрій Богдан. Він повідомив, що дострокові вибори приведуть до влади багато нових облич, які необхідні сьогодні Україні.

Андрій Богдан

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Указ може вийти у найближчі два дні. Найбільш ймовірна дата виборів – 21 липня. Представник президента не виключає зниження прохідного бар'єру до 3%.

Окрім того Богдан повідомив, що перші кадрові укази Володимир Зеленський обіцяє оприлюднити вже сьогодні ввечері.

Володимир Зеленський

До журналістів вийшла Юлія Тимошенко та поділилася враженнями від зустрічі з президентом. За її словами, всі змогли висловитися. Було дві думки - розпуск це незаконно, в тому числі так вважає Андрій Парубій, і те, що це легітимно.

Лідер "Батьківщини" долучилася до останніх. Вона послалася на норми Конституції, згідно з якими президент може розпустити Верховну Раду, якщо в ній немає коаліції. Коаліції, за словами Тимошенко, немає давно - після виходу "Радикальної партії".

Як доказ лідерка БЮТ продемонструвала указ від 2007 року.

"Зеленський запропонував те, що ми пропонували останні два роки: повний перезапуск влади і дострокові вибори", - відзначив Олег Березенко із "Самопомочі".

Глава фракції БПП Артур Герасимов говорить, що дострокові вибори порушують Конституцію, але політична сила до виборів готова.

Найбільш готовим до дострокових виборів виявився скандальний радикал Олег Ляшко: "Ми йдемо на дострокові вибори!", - заявив він журналістам.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський отримав приємний привіт від Європи, йому висловили повну підтримку.

Як повідомляв "Знай.uа", політолог Юрій Романенко дав цінну пораду Зеленському перед інавгурацією.

Також "Знай.uа" писав, у команді слуги народу Володимира Зеленського заявили, що план дій новообраного президента в перші 100 днів на посаді готовий на 95%.