Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з лідерами фракції, 21 травня, запропонував скасувати мажоритарну виборчу систему і знизити прохідний бар'єр.

Про це після консультацій з Володимиром Зеленським повідомив співголова депутатської групи "Відродження" Віталій Хомутиннік на брифінгу, - передає "112 Україна".

"Президент запропонував змінити закон про вибори народних депутатів і внести кілька поправок, внести коротенький законопроект з кількома поправками:

Перша правка - це скасувати мажоритарну систему.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Друга правка - знизити бар'єр до 3%. Ще дискутувалася третя правка, вона була запропонована від фракцій, це уточнення норм про імперативний мандат", - сказав Хомутинник.

Хомутинник також зазначив, що, найімовірніше, вибори до парламенту буде призначено на 21 липня 2019.

"Зі слів президента України, такий указ може бути виданий вже завтра і вибори будуть призначені на 21 липня", - сказав він.

Після оголошення під час інавгурації про розпуск Ради, вранці у 21травня до глави дердави на консультацію прибули лідери парламентських фракцій, і за підсумками консультацій позначені дві ймовірні дати проведення дострокових парламентських виборів - 21 і 28 липня. Лідер РПЛ Олег Ляшко припускає, що вибори можуть відбутися 21 липня, віце-спікер Ірина Геращенко - що 28 липня.

Нагадаємо, у вівторок, 21 травня, опублікували обіцяний новим Президентом Зеленським, документ. Першим указом Президент України припиняє повноваження Верховної Ради восьмого скликання.
Як повідомляв портал Знай.ua, з'явилася інформація, що новим главою Адміністрації президента з міжнародних питань може бути призначена Олена Зеркаль, а ось очолити зовнішньополітичне відомство України може Вадим Пристайко.

Також Знай.ua писав про те, що Президент України Володимир Зеленський, який у понеділок, 20 травня, присягнув на вірність Україні, заявив, що найближчим часом чекає зустрічі зі своїм попередником – п'ятим президентом Петром Порошенком.