Народний депутат Євген Рибчинський поділився думками щодо виборчого законодавства в Україні перед достроковими парламентськими перегонами, які, за попередньою інформацією АП Володимира Зеленського, відбудуться у липні цього року.

Євген Рибчинський
Євген Рибчинський

Відповідною публікацією він поділився у власному блозі для Української правди.

Політик заявив, що у середу, 22 травня, у Верховній Раді відбудеться позачергове пленарне засідання з питання зміни існуючого виборчого законодавства. Рибчинський повідомив, що внесено пропозицію відмінити пряме народне голосування – мажоритарку, і проголосувати за закриті виборчі списки і 3% бар'єр проходження.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Панове, добродії, рідні мої українці, ви впевнені, що відмова від прозорої прямої і рівної системи виборів, такої, як у найбільших демократіях світу, на користь "кота в мішку" – закритих таємних списків – це і є те, чого нам не вистачало для повного щастя? Особисто я не впевнений. Більше того, європейський вектор – це прямо у протилежний бік. Тому я за цей абсурд не голосуватиму", - підкреслив політик.

Нагадаємо, дострокових виборів в Україні найбільше бояться члени непрохідних політичних сил, а найменше - мажоритарники.

Про це заявив український політик Євген Рибчинський в онлайн-журналі "Нова січ".

На його думку, після розпуску парламенту, можна забути про новий виборчий кодекс і зняття недоторканості з депутатів і суддів.

Верховна Рада
Верховна Рада

"Поки нова Верховна Рада вступить у повноваження, проголосує за призначення силовиків і нового прокурора, поки сформує коаліцію, будуть вже актуальними зовсім інші питання. Саме це скликання повинно забезпечити нові правила політичної гри на майбутнє і піти собі з миром. Крім того, ВР прекрасно виконує роль хлопчика для биття."

Як повідомляв "Знай.ua", нардеп Євген Рибчинський прокоментував нагородження чинним гарантом Петром Порошенком орденом "За заслуги" І ступеню скандально відомого нардепа Ігоря Лисова.

Також "Знай.ua" писав, що екс-голова Служби безпеки України та колишній кандидат в президента Ігор Смешко заявив, що не проти попрацювати в команді новообраного президента Володимира Зеленського і назвав умови, за яких прийме пропозицію.