Адвокат екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської області Михайла Саакашвілі терміново звернувся до президента України Володимиру Зеленському.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, відзначається, що адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький передав Володимиру Зеленському прохання політика - повернути йому громадянство України, яке у екс-президента Грузії відібрав Порошенко.

Міхеіл Саакашвілі і Петро Порошенко
Міхеіл Саакашвілі і Петро Порошенко

“Всі юристи стверджують, що позбавлення мене українського громадянства незаконно, так як за Конституцією України не можна позбавити громадянства громадянина України, а за міжнародним правом не можна залишати людину взагалі без громадянства", – йдеться в листі Саакашвілі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Варто нагадати, що президент України Володимир Зеленський запустив відеоблог, у якому планує ділитися з українцями важливими подробицями життя глави держави. Варто нагадати, що українцям показали "закулісся" інавгурації Володимира Зеленського, за якою у понеділок, 20 травня, спостерігали мільйони українців.

"Чекайте на наступні випуски, щоб дізнатися, як бути президентом і залишатися людиною", - зазначено в підписі до першого відео.

Нагадаємо, з'явилася інформація, що e "БПП" вирішили помахати кулаками після програшу. Виявляється, що призначення Андрія Богдана на пост глави Адміністрації президента нібито планують оскаржити в судовому порядку.

Як повідомляв "Знай.ua", експерт з управління репутацією Борис Тизенгаузен впевнений, що головний радикал країни Ляшко використовує главу держави для досягнення своїх цілей. 21 квітня Олег Ляшко влаштував переполох в Адміністрації президента на Банковій. Він почав вести пряму трансляцію і влаштував скандал з охороною. Таким чином вимагав відкритої консультації щодо розпуску Верховної Ради.

Також "Знай.ua" писав, що політолог Юрій Романенко обговорив із колегою Павлом Караченцевим останні політичні події України, у епіцентрі яких опинився новий президент Володимир Зеленський. Політолог відзначив, що після інавгурації Зеленського важливо оцінити, на скільки вдалим був крок слуги народу, пов'язаний із розпуском Верховної Ради та чого варто очікувати від дострокових парламентських виборів.