Співак, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук відреагував на заяву президента України Володимира Зеленського про всеукраїнський референдум щодо подальших відносин з Росією.

Відповідний допис він опублікував на особистій сторінці у Facebook.

Святослав Вакарчук зазначив, що, на його думку, проведення такого референдуму "небезпечно і безвідповідально".

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

"Виносити питання національної безпеки на референдум в часи, коли противник веде проти нас не лише гарячу війну, але й інформаційну — небезпечно і безвідповідально. Ми знаємо як закінчувалися "референдуми" на Донбасі та в Криму. Шкода, що новий очільник АП цього не розуміє. Чи розуміє? Так чи інакше, але це не нова політика. Це — стара політика", - йдеться в заяві Вакарчука.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Українці у свою чергу розкритикували таку заяву Вакарчука, який нещодавно представив свою політичну силу під назвою "Голос".

"Коли людина критикує чужу думку, чи спробу, щось зробити.При цьому не пропонує, як альтернативу дій своє бачення.То це не є Голос. Це так - гавкання!!!!" - прокоментував заяву один з користувачів соцмережі.

"Вакарчук, зупинися, ти зіпсуєш собі все. Ти не задумувався що війна на Донбасі йде вже 5 років, 5 років, більше ніж друга світова, і нічогісінько не змінилося, від цієї війни лише горе для всіх. Може пора вже домовлятися з Донбасом?", - написала інша користувачка соцмережі Facebook.

Зазначимо, що глава Адміністрації президента Андрій Богдан підтвердив, що на всенародному референдумі буде вирішено питання про формат подальших переговорів з країною-агресором. За словами Богдана, в команді Зеленського хочуть, щоб дане питання вирішували не тільки депутати та президент, але й українці.

Володимир Зеленський і Андрій Богдан
Володимир Зеленський і Андрій Богдан

Нагадаємо, що ветерани АТО несподівано звернулися до Зеленського: "Будемо відстоювати до останньої краплі крові".

Як повідомляв портал Знай.uа, Юлія Тимошенко розповіла, чому в Раді провалили законопроект Зеленського: "Це просто соромно".

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський покаже життя президента від першої особи в YouTube: "Залишатися людиною".