Відома блогерка Ліза Богуцька прокоментувала відмову Верховної Ради включати до порядку денного законопроекти президента Володимира Зеленського про внесення змін до виборчого законодавства та "Про публічні закупівлі".

Володимир Зеленський

Відповідною публікацією вона поділилася на своїй сторінці у Facebook.

Проект Закону від Володимира Зеленського передбачає контроль за здійсненням закупівель під час виборчого процесу. Щоб розглянути документ, спікер Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради. Однак ряд парламентських фракцій відмовилися голосувати за законопроект.

Верховна Рада
Верховна Рада

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Так представники БПП зажадали відкритих списків і відмови від зниження бар'єрів. Глава фракції Артур Герасимов також назвав указ про розпуск парламенту неконституційним. "Відродження" також закликали запровадити відкриті списки. "Воля Народу" не захотіла відмовлятися від мажоритарної системи.

"Що сьогодні відбулося в Раді? Вона в черговий раз показала, що народ України їй до дупи. Перекрутили, як завжди, все, що можна і що не можна", - каже Богуцька.

На думку блогера, Володимир Зеленський навмисно скликав позачергове засідання на один день — як раз перед розпуском парламенту. Він вирішив змусити депутатів швидко проголосувати за його законопроект. Зокрема, за зниження прохідного бар'єру та усунення мажоритарної системи.

"Мета одна: щоб не було палких і пристрасних завивань про те, що він не розуміє, що це довгий процес і що "Москва не відразу будувалася". Так. Списки залишаються закритими. Але, як виявляється, на сайті ЦВК будуть опубліковані прізвища кандидатів у депутати від кожної партії. Не подобаються прізвища — не голосуй за партію", — вважає автор публікації.

"Ця сволота 5 років не могли прийняти закон за відкритими списками, а тепер всі репетують, що закриті — це узурпація влади. Виродки! А вони за яким обиралися? І чому нічого не зробили за 5 років? Часу не було? Зате прийняти купу законотворчої макулатури - час було", — резюмувала блогер.

Нагадаємо, у вівторок, 21 травня, президент Володимир Зеленський разом із лідерами фракцій Верховної Ради домовився про розпуск парламенту і позачергові вибори.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.