Журналісти розсекретили імовірні переговори олігарха Ріната Ахметова із лідерами фракцій Радикальної партії та "Опоблоку".

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на анонімне джерело у Раді.

Джерело стверджує, що у зв'язку з останніми ініціативами президента Володимира Зеленського щодо розпуску Ради та внесення змін до виборчого законодавства Рінат Ахметов провів "роз'яснювальні бесіди" як з керівництвом Радикальної партії, так і "Опоблоку".

Олег Ляшко
Олег Ляшко

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

За словами джерела у Раді, Ахметов робить ставку на мажоритарні округи, обіцяючи бонуси рейтинговим депутатам.

"Рінат Леонідович зрозумів, що у разі закритих пропорційних списків у партії Зеленського буде монобільшість. А це повна вертикаль влади, уряд, силовики, ГПУ. Що це в перспективі може йому обіцяти - він чудово усвідомлює", - стверджує джерело.

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Варто нагадати, що президент Володимир Зеленський після церемонії інавгурації заявив про розпуск Верховної Ради та анонсував дострокові парламентські вибори у липні цього року.

Володимир Зеленський

Соціологи групи "Рейтинг" поділилися результатами перших опитувань щодо вподобань українців на користь тієї чи іншої політичної сили, передає Hromadske.UA.

За словами соціологів, найбільшу підтримку на виборах до Ради має партія Зеленського "Слуга народу".

Верховна Рада
Верховна Рада

Найбільш ймовірна дата виборів – 21 липня. Представник президента не виключає зниження прохідного бар'єру до 3%.

Нагадаємо, найбільш готовим до дострокових виборів виявився скандальний радикал Олег Ляшко: "Ми йдемо на дострокові вибори!", - заявив він журналістам.

Як повідомляв раніше Знай.ua, політолог Юрій Романенко дав цінну пораду Зеленському перед інавгурацією.

Також "Знай.uа" писав про те, що у команді слуги народу Володимира Зеленського заявили, що план дій новообраного президента в перші 100 днів на посаді готовий на 95%.