Громадянський рух "Спільна справа" оскаржив указ президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та дострокові вибори у Верховному суді.

Про це повідомив координатор руху Олександр Данилюк у Facebook.

"Спільна Справа оскаржила незаконний указ Зеленського про розпуск Верховної Ради до Верховного Суду України. Вибори мають відбуватись за відкритими списками і кандидати мають подавати декларації, пане Зеленський. Не треба мати українців за дурнів, які не розуміють ваші договорняки", - йдеться в дописі активіста.

Доведеться згадати гасло 79-ї бригади ДШВ. Спільна Справа оскаржила незаконний указ Зеленського про розпуск Верховної...

Geplaatst door Oleksandr Danylyuk op Donderdag 23 mei 2019

Зазначимо, що 23 травня набув чинності указ президента України Володимира Зеленського, який достроково припинив повноваження парламенту восьмого скликання та призначив вибори на 21 липня.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

Про розпуск Верховної ради восьмого скликання Володимир Зеленський заявив під час свої інавгураційної промови. Також гарант додав, що вимагає від депутатів прийняття низки законів та звільнити з посади міністра оборони, Генерального прокурора України та голову СБУ.

Володимир Зеленський на інавгурації
Володимир Зеленський на інавгурації

"Прошу прийняти Закон про скасування депутатської недоторканності, Закон про кримінальну відповідальність за кримінальне збагачення, багатостраждальний виборчий кодекс і зробіть, будь ласка, відкриті списки. Прошу вас звільнити з посади голову служби безпеки України, Генерального прокурора України, міністра оборони України. І це далеко не все, що можна зробити", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що Ренат Ахметов пішов війною на Зеленського: влаштував головоломку своїм депутатам.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Також Знай.ua писав про те, що лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко зробила гучну заяву після зустрічі лідерів фракцій із президентом Володимиром Зеленським, у ході якої обговорювали питання про розпуск парламенту та довгострокові вибори.